Ziua Internațională a persoanelor vârstnice, un eveniment special la Centrul Social Multifuncțional din Mărășești

Pe 1 octombrie, am avut parte de un eveniment special la Centrul Social Multifuncțional din Mărășești. Acest eveniment a avut o semnificație dublă de data aceasta: a marcat Ziua Internațională a persoanelor vârstnice și a comemorat pe Rudolf Sucoverschi, străbunicul mentorului nostru, Any Mary Drăgan.
Ziua Internațională a persoanelor vârstnice s-a desfășurat într-un cadru frumos organizat, unde 50 de beneficiari ai serviciului de asistenţă și consiliere au luat masa de prânz împreună și au avut parte de o zi plină de povești, revederi și bună dispoziție. Celebrarea seniorilor a adus bucurie și a facilitat comunicarea, oferindu-le oportunitatea să-și petreacă ziua în compania atât a vechilor prieteni, cât și a celor noi.
În același timp, participanții au luat parte la comemorarea lui Rudolf Sucoverschi, omul care, la vârsta de 19 ani, pe data de 12 octombrie 1923, a părăsit Cernăuțiul și a venit în Mărășești împreună cu o echipă de constructori dedicați pentru a contribui la ridicarea Mausoleului Eroilor. El s-a stabilit în Mărășești, a întemeiat o familie și a devenit o parte integrantă a comunității.
Astfel, am onorat cea de-a 100-a aniversare a sosirii lui Rudolf la Mărășești printr-o placă comemorativă oferită de membrii familiei Drăgan, descendenții lui Rudolf Sucoverschi. Slujba de pomenire a fost ținută de preotul Cotârlan Ovidiu, căruia îi mulțumim în mod special că ne-a fost alături, a ascultat cu mult interes și a oferit sfaturi bune fiecăruia, petrecând o parte din duminică împreună cu noi. Activitatea noastră a atras alături de bunici și tinerii voluntari ai asociației. A fost o după-amiază pe cinste, cu evocări de amintiri și cu multă voie bună, iar toate acestea au fost posibile datorită proiectului „Generații în armonie”, proiect cofinanțat de Fundația Regală Margareta a României.
Și în loc de încheiere vă mai spunem atât:
” Cine nu are un bătrân, să și-l cumpere .”
Mulțumirile noastre sincere se îndreaptă către firma Diacarn Food care a contribuit la realizarea acestui eveniment.
 
Distribuie: