Seeds of Action

Pachet de informații Proiect ESC Voluntariat

„Semnele Acțiunii”

7 luni

Mărășești, ROMÂNIA

Descrierea proiectului

Sănătatea este un resursă fundamentală pentru indivizi, comunități și societăți în ansamblul lor. Pentru individ, bucurându-se de o bună sănătate este de o importanță primordială. În același timp, un nivel general bun al sănătății populației este indispensabil pentru creșterea și dezvoltarea societăților. Persoanele în vârstă raportează mai des decât tinerii deteriorarea sănătății lor și se plâng de starea lor de sănătate într-o măsură mai mare decât tinerii.

În Mărășești există un Centru de Îngrijire Rezidențială pentru Persoane Vârstnice („O Nouă Șansă”), unde trăiesc 33 de vârstnici și care funcționează din 2011.

Agricultura tradițională și agroecologică sunt forme dominante de agricultură în Mărășești și în satele sale componente, de multe ori pentru că fermierii din acest mic oraș nu își permit costul pesticidelor și au folosit diferite rețete pentru a combate dăunătorii sau bolile, cum ar fi: cenușa folosită ca îngrășământ, suc de ardei iute ca insecticid sau macerat de urzici ca îngrășământ și insecticid.

Proiectul implică 8 voluntari ESC care vor interacționa cu membrii comunității în promovarea unui stil de viață sănătos, cum ar fi construirea unui grădină de legume sănătoase cu vârstnicii, pregătirea conservelor de legume într-un mod tradițional și petrecerea timpului liber de calitate cu vârstnicii prin desfășurarea de activități de terapie ocupatională, ludoterapie, ergoterapie, muzicoterapie, dans. Scopul proiectului este implicarea tinerilor voluntari în activități care vor avea loc cu membrii comunității locale și cu persoanele vârstnice instituționalizate în Centrul de Îngrijire pentru Persoane Vârstnice Mărășești.

Scopul acestei propuneri de proiect este îmbunătățirea stării de bine și a calității vieții persoanelor vârstnice din Centrul de Îngrijire „O Nouă Șansă” Mărășești.

Tema propunerii noastre de proiect se bazează pe conceptul de îmbătrânire activă, generând activități care pot menține persoanele în vârstă implicate în viața socială a comunității din care fac parte. Prin acest proiect, dorim să îmbunătățim starea de bine și calitatea vieții, socializarea și integrarea socială prin implicarea persoanelor vârstnice în terapie ocupatională, ludoterapie, terapie ocupatională și activități recreative.

Obiectivele pe termen scurt ale proiectului:

  1. Dobândirea de cunoștințe printre cei 8 voluntari europeni despre eco-agricultură și agricultură tradițională în timpul celor 7 luni de voluntariat.
  2. Dezvoltarea abilităților sociale și personale printre cei 8 voluntari ESC, prin interacțiunea cu familiile care desfășoară activități agricole și persoanele vârstnice din Centrul de Îngrijire, pe durata voluntariatului.
  3. Creșterea stimei de sine printre cei 33 de vârstnici rezidenți în Centrul de Îngrijire, prin includerea lor în activități de grădinărit și de petrecere a timpului liber în cadrul proiectului.

Obiectivele pe termen lung:

  1. Creșterea incluziunii sociale a celor 33 de vârstnici prin implicarea lor în activități de terapie ocupatională și socială, contracarând efectele negative ale depresiei generate de singurătate și inactivitate pe durata celor 14 luni ale proiectului.
  2. Promovarea unui stil de viață sănătos printre cei 8 voluntari ESC și membrii comunității Mărășești prin grădinărit și agricultură ecologică până la finalul proiectului.
  3. Crearea de bune practici în comunitatea locală privind promovarea voluntariatului prin contactul direct al celor 8 voluntari ESC cu familiile și stilul de viață comunitar pe durata celor 7 luni de voluntariat.
  4. Obținerea cunoștințelor și aplicarea practică a cunoștințelor legate de eco-agricultură prin practicare și transmiterea lor generațiilor actuale și viitoare.
  5. Consolidarea colaborării între membrii comunității și organizațiile non-guvernamentale pentru a preveni marginalizarea persoanelor defavorizate social.
  6. Durata activității: 7 luni, începând cu 15 aprilie 2020 – 14 noiembrie 2020

 Locație: Proiectul are loc în orașul Mărășești.

Articole

Bunelul

Fiecare om are locul lui unde a crescut – acel colţ de rai purtat în suflet, indiferent de locul aflării, care păstrează unele dintre cele

Citește »