Mărășești Back to the Future

Mediul online reprezintă unul dintre cele mai importante zone de interacțiune umană și de exprimare a individualismului din ultimele decenii.

Trăim într-o decadă în care filmul documentar poate fi realizat și stocat cu ușurință pe un simplu telefon, în care galeria de artă poate fi transportată fără nici o problemă într-un cont de stocare online (tip cloud), iar muzica poate fi mixată fără instrumente.

Evoluția și abundența surselor de preluare și prelucrare a informației a dus la apariția unei reale necesități de promovare în rândul tinerilor a unor metode noi de utilizare și înțelegere a noului instrumentar tehnologic, în vederea deprinderii și dezvoltării timpurii a abilităților creative specifice interacţiunii online.

Această formare trebuie să fie mult mai mult decât o simplă instruire tehnică după manual, ea trebuie să aibe în vedere noi posibilităţi și noi modalităţi de comunicare și trebuie să faciliteze o înţelegere atât tehnică, cât şi artistică pentru a putea veni în întămpinarea nevoilor personale şi profesionale specifice viitorilor jurnaliști, bloggeri, regizori, muzicieni, etc.          

În acest sens Voluntariat pentru Viață Mărășești (coordonator Daniel Drăgan) în asociere cu Centrul Cultural Vrancea (director Nausica Mircea) invită tinerii vrânceni, pe parcursul mai multor săptămâni, să se alăture voluntarilor ON AIR (2020-2-RO01-ESC11-080599), proiect desfășurat de Voluntariat pentru Viață Mărășești între 2021-2022, și să participe la o serie de workshopuri organizate la sediul CCV Focşani (str. Mitropolit Varlaam, nr.48 bis, Mun. Focșani).

În cadrul acestor workshopuri, voluntarii ON AIR își propun să abordeze diferite teme de actualitate precum: modalitatea instrumentării unui interviu de succes, tehnici de prelucrare în PhotoShop, scriere creativă și multe alte subiecte de interes precum:

  • 09.2021 – ora 17.00 – Sascha Vallebo Meinild Nielsen/Buzenche Elena – Let’s Write Something (A creative Writing Workshop)
  • 09.2021 – ora 17.00 – Deniz Can Erdoğan/Ekrem Kömürcü – Dream to real! Photoshop Workshop
  • 09.2021 – ora 17.00 – Baptiste Buyck/Iancu Mihai-Nicușor – Adobe Premiere

Pro Workshop

  • 09.2021 – ora 17.00 – Ona Tarragón Albó/Mina Harbech Your Creativity Your Movie
  • 10.2021 – ora 17.00 – Klara Keropyan/Lipatova Lyubov – Photo (Don’t trust words. Trust pictures.)
  • 10.2021 – ora 17.00 – Mauricio Gonzales De Gregori/Drăgoi Constantin – Piece by Piece (Using media tools to rediscover our world)
  • 10.2021 – ora 17.00 – Kvaratskhelia Gvantsa/Ludwine Wittersheim – Workshop Express your style (How to use Canva)
  • 10.2021 – ora 17.00 – Kate Balatsko/Ştefan Drăgan – Interview (How to ask the right questions)

Vă aşteptăm cu nerăbdare să parcurgem aceste săptămini împreună şi să ne îmbogăţim cunoştinţele.

Voluntariat pentru Viaţă Mărăşeşti

Distribuie: