Centrul de Consiliere pentru Copii și Părinți

Centrul de Consiliere pentru Copii și Părinți studiază politicile care afectează bunăstarea copiilor din Mărășești și a părinților acestora, în special pentru familiile ce pun pe primul plan dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor. Centrul de Consiliere pentru Copii și Părinți Mărășești abordează problemele inegalității și lipsei de oportunități educative de timp liber în Mărășești și caută să găsească mijloace mai eficiente de a aborda aceste probleme.

CINE SUNTEM NOI

Asociația Voluntariat Pentru Viață este recunoscută la nivel național și internațional pentru standardul excelent de servicii sociale și educaționale.

Când ei spun că nu se poate, noi găsim o cale… pentru că familiile pe care le deservim, merită.

La Centrul de Consiliere pentru Copii și Părinți, suntem ghidați de principiile leadership-ului slujitor, unde forța motrică a acțiunilor noastre nu este statutul sau puterea, ci deservirea altora în timp ce urmărim o misiune comună. Valorile noastre fundamentale implementate în comunitate: respect, integritate, servicii de calitate, muncă în echipă, împuternicire și excelență sunt principiile directoare ale organizației noastre. Credem că aceste valori reprezintă fundamentul filozofiei, culturii și practicilor noastre.

DE CE SUNTEM DIFERIȚI

Aici, la Centrul Social Multifuncțional, creșterea personală este la fel de valoroasă ca și locul de muncă pentru care ești angajat.

Copiii și parinții vor beneficia de la întâlniri regulate cu întreaga echipă, până la supervizare individuală săptămânală, veți fi în mod continuu provocați să explorați modul în care relaționați cu echipa și, în cele din urmă, cu lumea din jurul vostru. Ne angajăm să vă ajutăm să vă atingeți întregul potențial, dezvoltând în același timp darurile și talentele înnăscute pe care fiecare persoană le aduce cu sine.

Pe lângă dezvoltarea personală, prețuim și comunitatea. Relațiile și echipele sunt întărite prin activități de educație nonformală, sărbătorirea câștigurilor, povestirea poveștilor noastre, jucând jocuri sau pur și simplu explorându-ne limitele prin jocuri de cunoaștere și încredere. Așa cresc prieteniile și se formează legături care durează o viață, iar noi considerăm acest timp bine petrecut.

CINE SUNT BENEFICIARII

Copii și familiile acestora de pe raza orașului Mărășești și împrejurimi care au nevoie de activitățile Centrului de Asistență și Consiliere în vederea prevenirii excluderii sociale.

Anual, vom avea în atenție un grup de  până la 120 de copii și familiile acestora.

Misiunea noastră este de a educa prin activități de educație nonformală de calitate și să fim speranța de care au nevoie, atunci când cineva se confruntă cu vremuri dificile. De la programul nostru de educație non formală, servicii de asistență socială, terapeutice sau juridice, acestea sunt lucrurile pe care le facem pentru familiile pe care le deservim.

Voluntarii europeni, coordonați de un asistent manager și un profesor de limba engleză, vor desfășura programul de educație nonformală, arătând-i fiecărui copil că vocea lui contează. Un consilier social se prezintă pentru o familie în criză, pentru a fi o ureche care ascultă și a începe procesul de vindecare.

La baza fiecărei interacțiuni pe care o avem cu beneficiarii noștri este o ofertă de speranță. Terapeuți de familie (psiholog și consilier social) oferă speranța că schimbarea este posibilă.

Voluntarii noștri, alături de cadre specializate, vor desfășura activități de educație non formală și petrecerea timpului liber.

Un asistent social va oferi consultanță în vederea accesării serviciilor sociale din comunitate și județ și integrării socio-profesionale.

Planurile personalizate de intervenție și planurile educaționale vor fi elaborate de o echipă de specialiști.

Speranța pentru înființarea acestui serviciu social vine de la o comunitate gata să ajute.

Asociația Voluntariat Pentru Viață a semnat un contract de sponsorizare cu SC COMCEREAL S.A. Vrancea, pe această cale aducându-i mulțumiri domnului Gelu Scutaru care susține dezvoltarea personală și educațională a copiilor și tinerilor din orașul Mărășești și împrejurimi prin finanțarea acestui serviciu psiho-socio-educațional.

Prin parteneriatul cu SC COMCEREAL S.A a fost posibilă înființarea Centrului de Consiliere pentru Copii și Părinți Mărășești ce va contribui la echitatea educațională în comunitate, ceea ce  înseamnă că orice copil din Mărășești are acces la resursele educaționale din centrul înființat și la intervenția de care are nevoie la momentul potrivit în educația sa, indiferent de rasă, gen, etnie, dizabilități, mediul familial și/sau venitul familiei. Înscrierile vor începe la data de 10 septembrie 2022 și activitatea la data de 01 octombrie 2022, la sediul Centrului Social Multifuncțional între orele 10,00 și 16,30.

SC COMCEREAL S.A. Vrancea când a ales să susțină Centrul de Consiliere pentru Copii și Părinți Mărășești, a ales să fie speranța pentru un copil sau o familie din comunitate.

Vă mulțumim!

Asistent Social,

Any Mary Drăgan

Adresa: Str. Ecaterina Teodoroiu nr.8 Mărășești, Vrancea

Telefon: 0774634195, 0770770220

Distribuie: