Time 2B Offline

              Asociatia Voluntariat Pentru Viata Marasesti va desfasura in anul 2018 un nou proiect finantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+,program implementat de A.N.P.C.D.E.F.P. in Romania.

             Proiectul se intituleaza ,,Time 2Be Offline’’si se desfasoara impreuna cu patru parteneri europeni,din Armenia,Estonia,Lituania si Turcia ,in perioada 09 iulie 2018- 19 iulie 2018 in localitatea Bran din judetul Brasov.

              Obiectivul principal al proiectului este reducerea timpului pierdut pe internet si utilizarea corecta a internetului ca instrument important pe care tinerii il folosesc in viata de zi cu zi.

            ,,Vor participa sase tineri din Romania,cu varste cuprinse intre 16 si 22 de ani ,tineri care au fost selectati dintre aceia care au trimis deja un video de prezentare si un C.V. pe adresa de mail [email protected]. Partenerii  nostri traditionali ,Liceul Tehnologic ,,Eremia Grigorescu’’din Marasesti,Liceul,,Ion Slavici’’din Panciu si Liceul ,,Gheorghe Asachi’’din Focsani vor promova acest proiect in cadrul institutiilor si vor organiza si activitati de diseminare la finalul acestuia.Tinerii din Romania vor fi insotiti de doamna profesor Tuchilus Cristina,in calitate de lider.

            In program sunt organizate si excursii la Castelul Bran, Canionul Sapte Scari din Timisul de Sus si alte surprize pentru participant.

            Alaturi de cei sase tineri romani vor  participa cate sase tineri din cele patru tari invitate in proiect,fiecare dintre grupuri fiind insotite de catre un lider.Aceste tari sunt Armenia,Estonia,Lituania si Turcia.

            Sunt foarte fericit ca pentru a doua oara va fi prezent intr-un proiect marca ,,Voluntariat Pentru Viata’’,consilierul guvernatorului din Gemlik ,domnul Ismail Çağlar.’’

Rezumatul proiectului:

Este din ce în ce mai evident că timpul petrecut de adolescenți pe Internet devine mai mare până când devine excesiv. Adolescenții și tinerii sunt cei mai afectați de „viața virtuală”, care elimină complet pe cea reală. De ce această viață este mai „tentantă” sau „mai simplă”? Este o viață sau doar un înlocuitor, un surogat? Numeroase studii demonstrează că mintea tinerilor devine dependentă de starea de pasivitate, neconcentrare și neglijare care a fost indusă zilnic prin activități desfășurate în fața calculatorului. Potrivit unui studiu, sa constatat că peste 78% dintre respondenți (copii între 7-18 ani) folosesc zilnic Internetul. Cum devine dependenta? Același lucru ca în cazul substanțelor sau anumitor comportamente (fumatul, jocurile de noroc, agresiunea, cumpărăturile). La început, este o curiozitate, o „distracție”, o ieșire din monotonie, „ceva nou”, plăcută, interesantă. Odată cu trecerea timpului, ne fură timpul, ne surprinde încetul cu încetul, plăcerea crește, dar cu ea și nevoia de mai mult. Intrarea în această lume presupune, desigur, părăsirea lumii obișnuite, abandonarea activităților vechi, a oamenilor din viața noastră. Noua „pasiune” lasă în urma prietenilor, rudelor, muncii, școlii, sportului, plăcerilor, intereselor și distracției din trecut.

,,Time 2B Offline’’ este un proiect de schimb de tineri care urmărește prevenirea comportamentului de dependență de internet în rândul a 30 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani din 5 țări: România, Estonia, Lituania, Turcia și Armenia.

Majoritatea activităților proiectului vor fi desfășurate în aer liber prin metode educaționale non-formale cum ar fi dezbateri, brainstorming, joc de rol, vânătoare de comori, jocuri interactive, jocuri care stimulează creativitatea, comunicarea și încrederea și vor crea oportunitatea pentru tineri inter-relaționează, să se exprime liber, să se apropie unul de celălalt.

 

Obiective:

  1. Un obiectiv principal al proiectului este ca tinerii participanți să identifice avantajele și dezavantajele utilizării internetului până la sfârșitul schimbului.
  2. Un alt obiectiv important este ca cei 30 de tineri participanți să înțeleagă mai bine efectele pe care le are Internetul asupra vieții lor sociale până la sfârșitul proiectului de opt luni.
  3. Al treilea obiectiv principal este acela că cei 30 de tineri identifică activități alternative pentru petrecerea timpului, până la sfârșitul schimbului.

Director proiect,

Any Mary Drăgan

Articole

Time 2B Offline

Asociatia Voluntariat Pentru Viata Str. Nicolae Balcescu 2, Marasesti 625200, Vrancea, Romania Tel. +40772277079; +4075 429 4633 Email: [email protected] Web: www.voluntaryforlife.ro ”TIME 2B OFFLINE” 09/07/2018

Citește »

Time 2B Offline declaratii de presa

  Produsele tehnologice utilizate astăzi sunt instrumente care facilitează viața umană și devin o parte a vieții umane. Computerele, internetul, tabletele, telefoanele mobile lucrează acasă,

Citește »