Time 2B Offline declaratii de presa

 

Produsele tehnologice utilizate astăzi sunt instrumente care facilitează viața umană și devin o parte a vieții umane. Computerele, internetul, tabletele, telefoanele mobile lucrează acasă, se distrează zilnic și se împărtășesc, de formare în timp liber, pe scurt, este în fiecare zonă a vieții umane. Se observă că o parte semnificativă a acestor utilizări constă în evaluarea timpului liber și a timpului liber. În prezent, jocul și petrecerea timpului liber înseamnă evaluarea timpului liber; copii, adolescenți și adulți. Copiii sunt condamnați la zone închise din cauza factorilor negativi, cum ar fi schimbarea structurii socio-economice, creșterea urbanizării, creșterea locuințelor în masă, scăderea zonelor verzi, scăderea încrederii în străzi. Părinții doresc ca copiii lor să fie cel puțin în fața ochilor lor din cauza nesiguranței străzilor, astfel încât își petrec timpul liber la începutul dispozitivelor tehnologice jocuri de noroc excesivă și de cercetare obsesivă și comportament agresiv făcut în ceea ce privește aspectele negative ale dependentei, jucătorii mecanizarea și severitatea simptomelor, modificări de personalitate, reducerea emotie, hiperactivitate, tulburări de învățare, copiii cu maturare timpurie, tulburări psihomotorii, eficacitatea și probleme de sănătate umană din cauza lipsei de mișcare, comportament anti-social , gândirea liberă și pierderea poftei de mâncare, profesori și prieteni cu tendința de discuții, arătând o creștere de ostilitate, declin în realizarea academice, nivelurile crescute de anxietate, deteriorarea interpersonale în relațiile, pierderea nerealiste și evitarea vieții, a greutății fizice și vizual, relațiile umane imature mental, imaginație și confuzie între viața reală, plictisit, duce la probleme fizice și psihologice, cum ar fi pierderea de senzație. Asociata Voluntariat Pentru Viata, partenerul nostru de proiect, a fost foarte bucuros să identifice probleme similare și să pregătească proiectul de Schimb de Tineri(Youth Exchange) și să ne includă în acest proiect. Satisfacția față de proiectele făcute în trecut și încrederea reciprocă în timp este cea mai mare garanție că acest proiect va aduce rezultate bune.

Atât România, cât și Turcia vor avea loc activități de diseminare de multiplicare, creând o lumină foarte vărsat pe elevi și părinți. Apreciem cooperarea noastră continuă cu partenerul nostru român și il considerăm partenerul cel mai harnic și de încredere în ceea ce privește viitoarele parteneriate de proiecte.

Ismail Çağlar

liderul tinerilor din Turcia participanti in proiect.

Proiectul ,,Time2B Offline’’ implementat de Asociatia Voluntariat Pentru Viata Marasesti,are ca argument identificarea unor forme de invatare non-formale ca alternative la invatarea prin conexiunea de internet.Este o provocare atat pentru organizatori ,Asociatia Voluntariat Pentru Viata Marasesti ,asumandu-si atingerea acestui obiectiv principal,dar si pentru cei 30 de tineri participanti,care vor avea la dispozitie doar 30 de minute pe zi ,timp de 10 zile pentru conexiunea la internet,timp pe care il vor folosi doar pentru a comunica cu familia si prietenii.

Vom incerca sa identificam gradul de dependent fata de internet a tinerilor participant si gradul de confort in activitatile practice fara acces la conexiuni de date.Am pregatit un program flexibil alternand intre miscare si invatare in modul nonformal.Tinerii vor putea sa-si schimbe impresii din experienta proprie si traditiile din tarile lor.

Selectia participantilor din Romania nu a fost foarte usor de realizat deoarece am avut un numar de 24 de aplicatii pentru cele 6 locuri disponibile.Participantii selectati sunt elevi ai Colegiului National,,Unirea’’,Colegiul National ,, Al.I.Cuza’’ si  Liceul Pedagogic,,Spiru Haret’’ din Focsani,elevi ai Liceului ,,Ioan Slavici din Panciu.

Unul din obiectivele acestui proiect este acela ca diseminarea rezultatelor  din cadrul proiectului sa fie un exemplu pentru imbunatatirea programei scolare din licee cu privire la  folosirea conexiunii de internet de catre tineri fara ca aceasta sa le provoace dependenta.

Coordonator Proiect,

Dragan Daniel

 

Distribuie: