În data de 21 septembrie, a avut loc o nouă activitate destinată beneficiarilor Serviciului de Asistență Comunitară la Centrul Social Multifuncțional al asociației Voluntariat Pentru Viață

În data de 21 septembrie, a avut loc o nouă activitate destinată beneficiarilor Serviciului de Asistență Comunitară la Centrul Social Multifuncțional al asociației Voluntariat Pentru Viață. La această activitate a fost dezbătută o temă de sănătate, legată de imunitate, alături de explicații pe întelesul tuturor și sfaturi pentru o imunizare corectă a seniorilor.
După prezentarea temei, seniorii au fost invitați să caute și să împărtășească amintiri din copilărie pe care le considerau benefice în dezvoltarea imunității la vremea respectivă. S-au depănat amintiri, apoi activitatea a fost continuată cu un joc interactiv, cu ajutorul voluntarilor ESC și a voluntarilor locali. Seniorii au acceptat provocarea și au folosit smartphone-urile pentru a participa la un joc interactiv, conectându-se pe platforma Menti. Aceștia au răspuns cu adevărat/fals la 20 de întrebari, s-au familiarizat cu sistemul de joc, au văzut clasamentul în timp real după fiecare întrebare la care au răspuns corect/greșit și au devenit tot mai interesați și focusați să răspundă cât mai repede. Un răspuns mai rapid le aducea mai multe puncte, deci au avut de lucrat cu tehnologia, dar și cu un cronometru nu foarte generos.
Unele întrebări au fost floare la ureche, dar altele i-au lasat mirați, astfel că am avut parte de un clasament diferit după fiecare întrebare. Ușor sceptici la început, seniorii s-au dovedit a fi foarte pricepuți și interesați de un joc pe telefon, iar cei care nu s-au descurcat din prima au fost ajutați de voluntarii noștri și au reușit să participe cot la cot cu ceilalți. Jocul a fost primit cu multă căldură și ni s-a promis o participare mult mai activă la următorul joc, acum că au învățat cum arată platforma Menti și cum se pot conecta singuri. Deschidem o invitație la activități de acest gen, prin care putem stimula și ușura procesul de adaptare la tehnologie!
Programul de Interes Național fianațat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
Distribuie: