Un nou proiect derulat de „Voluntariat pentru Viaţă”: „Dignity in Community”

poza-dignityDignity in Community este un proiect care se desfasoara in perioada 01.10.2015-01.0802016 si care prevede un stagiu de voluntariat de 6 luni, pentru 4 tineri din Italia.

Asociatia ”Voluntariat pentru Viață” prin toate proiectele își dorește să promoveze responsabilitatea socială, voluntariatul și activitățile non formale în cadrul comunității, iar această nouă propunere de proiect răspunde nevoilor locale de a conștientiza valoarea voluntariatului ca instrument al cetățeniei active și al solidarității față de semeni.

Acest proiect susţine dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoanele rezidente în Căminul ”O Nouă Șansă”, expuse riscului marginalizării sociale prin dezvoltarea serviciilor de terapie ocupațională și socializare în care se vor implica alaturi de cei 4 voluntari italieni si voluntari din comunitatea locală.

Proiectul Dignity in Community s-a născut din dorinţa de a continua activitățile de promovare a voluntariatului în comunitate începute de asociaţia noastră încă de la înființare. Prin implicarea voluntarilor din cadrul Serviciului de Voluntariat European într-o realitate socială mai putin cunoscută comunității locale, considerăm că putem contribui atât la dezvoltarea personală a celor 4 voluntari din Italia, cât și să tragem un semnal puternic de implicare activă către cetățenii orașului nostru.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus +, mibilitati de tineret in cadrul Serviciului European de Voluntariat si va aduce o importantă contribuție la strângerea legăturilor dintre persoanele vârstnice și membrii comunității și dezvoltarea serviciilor sociale din comunitate și implicit în țara noastră.

Va contribui la dezvoltarea dimensiunii europene în cadrul politicii Căminului ”O Nouă Șansă”și la imbunătățirea managmentului instituției.

Scopul proiectului este de a crește interesul comunității locale a orașului Mărășești față de persoanele vârstnice din cadrul Căminului ”O Noua Șansă” .

Există tendinţa tot mai accentuată a societăţii de marginalizare şi izolare în anumite instituţii a acestor persoane, deoarece aceștia de multe ori abandonează cauzele pentru care luptă datorită lipsei de înţelegere la nivel de comunitate, comunitate care dacă ar asculta şi înţelege aceste cauze, ar trebui să elaboreze planuri de acţiune socială, pentru că aceste persoane fac parte din comunitate fie că vrem sau nu.

Activitățile propunerii noastre de proiect țintesc către sensibilizarea și implicarea tinerilor spre tematici legate de voluntariat, ca instrument de cetatenie activă și mijloc de solidaritate și responsabilitate socială. Prin prezenta propunere de proiect asociația VPV dorește să-și întărească implicarea în promovarea participării active a tinerilor la experiențe concrete de voluntariat social.

De asemenea, prin acțiunile proiectului considerăm că vom favoriza întâlnirile, schimburile și dialogurile între membrii comunității, asociații neguvernamentale și instituții de stat ce vor contribui la scopul proiectului nostru dar și la promovarea voluntariatului local.

Echipa Voluntariat Pentru Viata

Acest text nu reprezinta pozitia oficiala a Uniunii Europene.

Distribuie: