Salome Bolkvadze voluntară EVS.

Bună, numele meu este Salome și sunt din Georgia (Tbilisi) și sunt voluntară al Asociației Voluntariat Pentru Viață. Am absolvit Facultatea de Drept la Universitatea din Georgia și am fost norocoasă că mi-am găsit un job ca Apărătorul public al Georgiei, unde am lucrat în condiții foarte interesante, dar și foarte stresante, lucram pentru drepturile copiilor și ale femeilor. După 2 ani mi-am dat demisia și m-am regăsit în Republica Cehă, în Praga. Trebuie să îmi finalizez studiile la Universitatea din Karlova, dar am găsit oportunitatea de a veni și a fi voluntară în România. Mereu am fost interesată de drepturile omului, în special ale copiilor, din păcate în ziua de azi nimeni nu-i pasă de copii. Copiii trăiesc în sărăcie, cerșesc pentru mâncare, lucrează în locuri periculoase și cunoaștem aceste lucruri, dar alegem să le ignorăm.

Sunt voluntară în Mărășești unde provocările sunt la tot colțul. Avem activități în 3 școli din Mărășești și una în Panciu. Proiectul nostru este despre bullying. Scopul nostru este să oferim informații despre ce reprezintă bullying-ul, de ce este atât de important să nu fii în acea situație și cum să o înfrunți. În zilele de astăzi bullying-ul se întâmplă peste tot și în toate țările. Copiii sunt foarte sensibili când sunt în acea situație.

Sunt foarte recunoscătoare pentru acest proiect, am șansa să lucrez și să călătoresc în România cu tineri din alte culturi diferite de ale mele. După 7 luni când proiectul nostru va lua sfârșit îmi doresc ca eu și echipa mea să avem un impact bun asupra copiilor din Mărășești și liceului din Panciu. Îmi doresc să-mi continui munca în drepturile omului.

Distribuie: