Martina

Bună ziua, mă numesc Martina Mitkovska din Macedonia si am 23 de ani. Tocmai mi-am terminat masterul în drept penal și înainte de a începe să-mi caut un loc de muncă îmi doream ceva timp pentru mine, dar totuși să nu stau acasă și să nu fac nimic. Am crezut că voluntariatul este cea mai bună opțiune a mea. Așa am ales orașul Mărășești din România și Asociația Voluntariat Pentru Viață.

  Dacă mă întrebi de ce sunt voluntar? Ei bine, aceasta este o întrebare foarte importantă pentru mine… Pentru că vreau să mă găsesc și să mă descopăr, vreau să descopăr cealaltă parte a mea, să descopăr o altă țară, o cultură și tradiții diferite, vreau să pot încerca să ajut pe cineva , încearcă să hazardezi ceva, să încerci să vezi latura pozitivă.

Motivația mea sunt eu, să fiu o persoană mai bună, motivația mea este a copiilor cu care lucrez, văd că au nevoie de mine și am nevoie de ei. Motivația mea sunt problemele pe care le au comunitățile, probleme în care încerc să mă implic, problemele lor care acum sunt ale mele, probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Motivația mea este partea pozitivă a lumii, încercând să găsesc pozitivul în fiecare negativ.

Activitățile mele din acest proiect sunt de lucru cu copiii. Toți cei 4 voluntari lucrăm împreună și facem activități non-formale cu copiii. Lucrăm în 3 școli primare, 1 liceu, 1 școală cu copii cu nevoi speciale și apartamente sociale. De cele mai multe ori avem același subiect pe care copiii ar trebui să-l aibă doar încercând să fie mai non-formal și mai amuzant și mai interesant pentru ei. Facem o mulțime de energizări, jucăm jocuri, chestionare, concursuri etc. De două ori pe săptămână mergem la apartamentele sociale și ne simțim ca acasă, uneori le ajutăm cu temele și în restul timpului făcând niște activități amuzante. Și tot de două ori pe săptămână avem curs de română cu profesoara noastră de română Lavinia.

Până acum trebuie să spun că am avut cea mai bună experiență de viață. Învăț atât de multe lucruri despre mine. Acest proiect mă face să realizez alte lucruri în viață. Îmi îmbunătățesc atât de multe abilități și realizez altele noi. Dacă aș putea, aș face asta de nenumărate ori și le-aș spune mereu altora că este o binecuvântare să fii măcar o dată voluntar în viața lor și că aceasta este o experiență de schimbare a vieții!

 

Distribuie: