„Keep Walking! Be European!”, un nou proiect derulat de Asociaţia ”Voluntariat pentru Viaţă” din Mărăşeşti

„Keep Walking! Be European!” este un proiect derulat de Asociatia ”Voluntariat pentru Viata” in parteneriat cu C.S.E.I.”Elena Doamna” Focsani, D.G.A.S.P.C. Vrancea, Scoala generala nr. 2 Marasesti, Scoala gimnaziala ”Ecaterina Teodoroiu” Marasesti si Liceul tehnologic ”Eremia Grigorescu” Marasesti.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin A.N.P.C.D.E.F.P Romania, in cadrul programului Erasmus+, activitatea KA1-mobilitati de tineret –pe Serviciul European de Voluntariat si se deruleaza pe perioada 01.07.2015-01.05.2016.

keep walkin 3

keep walking 1

keep walking 4 keepwalking 2

Scopul proiectului este de a creşte gradul de implicare a profesorilor, psihopedagogilor si educatorilor sociali in activitati non formale si sportive adresate copiilor cu vârstă intre 6-14 ani.

Obiectivul principal al proiectului este implicarea a 4 tineri voluntari din Portugalia si Macedonia în activitati non formale, pe o perioadă de 6 luni, din luna septembrie 2015 pana in luna martie 2016, în 3 scoli din orasul Marasesti, apartamentele sociale din cadrul D.G.A.S.P.C. Vrancea de pe raza orasului Marasesti si C.S.E.I.” Elena Doamna” Focsani.

Motivatia noastra de a gazdui voluntarii este sprijinul si ajutorul lor acordat profesorilor, psihopedagogilor si educatorilor din institutiile de mai sus, in desfasurarea unor activitati sportive si educative prin metode nonformale in lucrul cu copiii cu oportunitati reduse.

Vor desfasura activitati creative, de tip handmade, activitati nonformale de genul jocuri de cunoastere, jocuri de rol, energizers, teambuilding, demonstratii, ateliere de creatie si sportive, in special jocuri de echipa. In cadrul scolilor generale activitatile se vor desfasura cu preponderenta in timpul orelor de desen, abilitati manuale, a orelor de educatie tehnologica, de limba engleza si sport.

În CSEI ”Elena Doamna” si in centrele sociale, aceste activitati se vor desfasura in timpul orelor de socializare, terapie ocupationala, engleză, sport si educatie plastica.

Pe timpul vacantei de iarna si intersemestriale se va desfasura activitatea intitulata”ateliere fara frontiere”, unde copiii din scoli vor participa alaturi de profesori voluntari din cadrul scolilor implicate,la continuarea activitatilor proiectului. Acest lucru este necesar pe timpul vacantei de iarna si intersemestriale cand, cea mai mare parte a acestor copii sunt dezocupati ori lipsiti de supraveghere.Profesorii ce se vor implica in activitati voluntare pe timpul vacantelor au urmatoarele specializari:psihopedagogi, arte plastice, psihologi,sport si mediu.

Pentru realizarea programului zilnic al voluntarilor, membrii organizatiei vor colabora cu profesorii diriginti si invatatorii din cadrul scolilor cu educatorii sociali si psihopedagogi.

Toate activitatile creative de tip handmade se vor concretiza cu o expozitie a lucrarilor realizate de catre vountarii SEV impreuna cu copiii participanti la proiect, intr-un spatiu din cadrul Casei de Cultura Focsani, tema expozitiei va fi ”Copilarie fericita” si se va organiza in luna decembrie.

Activitatile sportive se vor finaliza cu „Olimpiada Diversitatii” unde vor participa laolalta copii cu dizabilitati, copii din centre sociale si cei din comunitate , derulat in perioada 1-25 februarie 2016.

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este răspunzătoare pentru modul în care poate fi utilizată informația conținută aici.

Distribuie: