Fabio

Respectă-i pe bătrâni când eşti tânăr, ajută-i pe cei slabi când eşti puternic, recunoaşte-ţi vina când greşeşti. Pentru că într-o zi vei fi bătrân, slab și neputiincios.

Numele meu este Fabio și am 27 de ani. Am venit din Italia în România pentru 6 luni incredibile de proiect Erasmus+ cu persoane vârstnice în Mărășești.

Când urcam scările rulante la aeroport, făcând cu mâna  tatălui și mamei mele, care au venit să-şi ia la revedere  la aeroportul din Milano, nu mi-am imaginat că 6 luni în România îmi vor schimba viața complet. Am fost convins că decizia mea de a accepta provocarea de a fi voluntar SEV într-un centru cu persoane vârstnice în România a fost cea mai bună alegere. 6 luni au trecut foarte repede, cu activități diverse, jocuri de masă, șah, pictură. Pictura este una dintre pasiunile mele și  sunt foarte fericit că aici am reuşit să integrez persoanele vârstnice şi copiii în activităţi commune de pictură.

Ca să fii bătrân şi înţelept, trebuie să fii mai întâi tânăr şi neştiutor.

Am făcut parte dintr-o echipă de 4 voluntari din Italia: Davide, Etta, Vanessa şi eu. Toţi cu poveşti diferite, dar am învăţat de la ei şi am împărtăşit cu ei multe momente speciale, şi bune şi rele. Nu au fost 6 luni din viaţă, ci o viaţă în 6 luni.

În timpul acestui proiect am cunoscut, de asemenea, mulţi alţi voluntari fantastici din toată Europa care locuiau în diferite oraşe în România. De asemenea,  în timpul stagiului, am avut suficient timp liber pentru a mă cunoaşte mai bine şi pentru a-mi descoperi limitele şi punctele tari. Am înţeles care sunt lucrurile importante în viaţă şi cum să fiu mai puţin materialist.

Asumă-ţi riscul şi devino şi tu voluntar SEV!

Fabio, Italia

Distribuie: