Kardelen

A fi voluntar inseamnă a aduce împlinire și nu se compară cu serviciul sau cu responsabilitățile de zi cu zi. Voluntariatul se face cu sufletul, lăsând interesele personale deoparte pentru a te pune în slujba binelui și pentru a-l aduce celor ce au nevoie de el. Cu mâna pe inimă vă spun că acesta e unul din cele mai frumoase lucruri pe care îl puteți face în aceasta lume materialistă.

Am 24 de ani, abia ce am terminat studiile universitare și până acum, în mare parte, m-am interesat doar de carieră, activând doar de câteva ori în câteva ONG-uri din țara mea. Dacă am făcut bine sau nu îngrijindu-mă doar de partea profesională, nu stiu.

Dar după ce mi-am finalizat studiile am simțit că e timpul să și dăruiesc, așa că m-am înarmat cu răbdare, determinare, o bere și câteva lucruri de ronțăit și mi-am deschis calculatorul pentru a căuta un proiect Erasmus+. Am căutat câteva teme și subiecte interesante și așa am dat de “Smile to you”. Scopul proiectului find prevenirea fenomenului de Bullying, iar pentru mine aceasta e una din cele mai grave probleme cu care se confruntă copiii și tinerii. Așdar am aplicat imediat și după câteva procese de selecție, Cristina m-a sunat pe Skype pentru primul interviu, trebuie să menționez că a fost cel mai tare interviu la care am participat până acum, şi uite așa a început călătoria mea spre România.

Știam că românii sunt oameni calzi, dar nu îmi închipuiam că pot fi atât de primitori și de darnici. Într-un timp foarte scurt, organizația gazdă, Asociația Voluntariat pentru Viață, mi-a devenit cea de a doua familie. Profesorii și directorii scolilor și liceelor sunt foarte drăguți cu noi, ba mai mult, unul din directori ne este ca o mamă, ne hrănește mereu când ajungem în școală şi ne dă mere când plecăm de la activități. Toți și-au dat interesul pentru a ne face să ne simțim bine și să fim fericiți.

Pe final, chiar dacă am mai spus-o și mai sus, aș vrea să repet că sunt foarte recunoscătoare față de toți acești oameni care au făcut atât de multe pentru noi!

 

Cu drag, Kardelen Savumaz

Distribuie: