Chiara, voluntară ESC.

Bună ziua tuturor!

 

Nu-mi vine să cred că au trecut opt luni de când am venit în România. Era iulie 2023 când am ajuns într-un loc despre care nu știam nimic, iar acum pot spune că mi-am găsit o altă casă.

Mă numesc Chiara, am 26 de ani și sunt italiancă. Mi-am luat diplomele în Italia pe tema Cooperării Internaționale și am terminat facultatea anul trecut în ianuarie. Când am terminat, am simțit nevoia să plec în străinătate pentru a descoperi o țară nouă, cu o cultură și o limbă diferite. Am ales România pentru că în urmă cu câțiva ani am mai fost o dată aici și mi-a plăcut foarte mult. Mi-am spus că într-o zi mă voi întoarce și asta a fost ocazia mea de a trăi în această țară minunată.

Când am citit proiectul #itsuptoyouth m-am gândit că mi se potrivește, pentru că eram în căutarea unui proiect în care beneficiarii erau copii. Aveam deja câteva experiențe de lucru cu copiii în timp ce locuiam

în Italia și am știut că ar fi perfect pentru interesul meu. Copiii din școlile și din centrul din Mărășești te fac să te simți mândru de tine și entuziasmat de activități. Pe o perioadă lungă de timp vezi ce învață și cum sunt influențați (în mod pozitiv) de cunoaștere. Unul dintre cele mai emoționante lucruri este faptul că ei te așteaptă în timpul săptămânii, astfel încât au o mare așteptare în ceea ce privește activitățile tale creative, ceea ce înseamnă că le poți arăta cultura generală, precum geografia, istoria, științele, iar ei le vor memora prin activități non-formale. La început a fost greu să comunicăm cu unii copii din școli din cauza barierei lingvistice, dar după un timp ne-am cunoscut și am înțeles cum să comunicăm în cel mai bun mod.

Înscrierea prin Corpul European de Solidaritate în cadrul acestor proiecte din România a fost cea mai bună decizie pe care am putut-o lua, deoarece am găsit oameni extraordinari de pe tot globul, cu o cultură diferită, dar în același timp atât de asemănătoare cu a mea, o limbă diferită pe care încă încerc să o învăț și experiențe magice de împărtășit.

Distribuie: