Vilja, voluntara ESC.

Bună ziua,

Numele meu este Vilja. Sunt o norvegiană în vârstă de 20 de ani și în acest an lucrez ca voluntar în cadrul organizației Voluntariat Pentru Viață. Vara trecută am terminat liceul și am simțit că este momentul să plec în străinătate pentru a acumula experiențe noi. Motivația mea principală a fost să cunosc oameni din diverse țări, să învăț despre noi culturi și să-mi îmbunătățesc competențele în limba engleză. De asemenea, am văzut această experiență ca pe o oportunitate de a câștiga experiență în lucrul cu oamenii, lucru pe care îl consider esențial în viitorul meu, având în vedere că îmi doresc să studiez psihologia.

Am ales proiectul #itsuptoyouth pentru că îmi place să petrec timp cu copiii și pentru că am avut experiențe pozitive de lucru cu aceștia în Norvegia. Îmi place, de asemenea, să colaborez cu oamenii în general și, având în vedere că acest proiect implica un număr mare de voluntari, am considerat că este o oportunitate potrivită pentru mine. Îmi place să lucrez în echipă și cred că acesta este unul dintre punctele mele forte; îmi place să încurajez colaborarea și să creez un mediu în care toată lumea să își exprime opiniile și ideile, pentru a găsi împreună cea mai bună soluție. Până în prezent, am avut experiențe foarte pozitive în școli; cred că am învățat multe și mi-am îmbunătățit abilitățile de comunicare, atât cu ceilalți voluntari, cât și cu copiii. La început, de exemplu, nu eram confortabilă să vorbesc în fața unui grup de oameni, dar acum nu mai am nicio problemă și chiar mă bucur de această oportunitate.

În prezent, cred că cea mai mare provocare pentru echipa noastră este comunicarea în clasele în care limba engleză nu este atât de bine cunoscută, având în vedere că avem doar un voluntar român. Cu toate acestea, lucrăm la această problemă și cred că învățăm ceva nou în fiecare zi, îmbunătățindu-ne constant ca echipă după fiecare obstacol întâmpinat. La finalul anului, cred că vom privi înapoi și ne vom da seama că am evoluat mult începând de astăzi, iar acest lucru îmi dă încredere în progresul nostru.

Sunt extrem de fericită că am venit în România. Am simțit o mare căldură și ospitalitate din partea poporului român și am creat amintiri de neuitat împreună cu ceilalți voluntari. Apreciez cu adevărat această experiență.

 

Distribuie: