„Asociația „Voluntariat pentru Viață” și Poliția Orașului Mărășești Unesc Forțele pentru Educație Antiinfracțională a Seniorilor”

 

În aplicarea activităților prevăzute în Programul de Interes Național „Asistență socială comunitară” pe data de 24 februarie 2023, la sediul Centrului Social Multifuncțional din Mărășești, Asociația „Voluntariat pentru Viață” și Poliția orașului s-au unit într-o inițiativă remarcabilă de educare a seniorilor în privința prevenirii infracționalității. Evenimentul a fost un efort comun de a informa și educa vârstnicii asupra diverselor aspecte ale siguranței și prevenirii infracțiunilor.

Detalii despre Întrunire:

  • Participanți și Colaboratori: Asociația „Voluntariat pentru Viață” a colaborat strâns cu Poliția orașului Mărășești, implicând un reprezentant calificat pentru a oferi informații esențiale și sfaturi practice.
  • Obiective: Scopul principal al întrunirii a fost de a crește gradul de conștientizare al seniorilor cu privire la diversele tipuri de infracțiuni și cum să prevină situațiile nedorite.
  • Agenda Evenimentului:
    • Prezentare interactivă: Reprezentantul poliției a oferit informații detaliate despre cele mai întâlnite tipuri de infracțiuni și modalități de prevenire.
    • Sesiuni de întrebări și răspunsuri: Seniorii au avut oportunitatea de a adresa întrebări directe și de a primi sfaturi personalizate pentru situații specifice.
    • Demonstrări practice: Exemple și scenarii practice pentru a ilustra modurile de protecție și prevenție.

Impact și Reacții:

Această colaborare între Asociația „Voluntariat pentru Viață” și Poliția orașului Mărășești a fost primită cu entuziasm și recunoștință de către comunitatea seniorilor. Participanții au apreciat eforturile depuse în educarea lor în domeniul siguranței și au afirmat că aceste informații sunt extrem de valoroase pentru viața lor de zi cu zi.

Concluzie:

Această întrunire a reprezentat un pas semnificativ către crearea unei comunități mai sigure și mai bine informate. Eforturile continue ale Asociației „Voluntariat pentru Viață” și ale Poliției orașului Mărășești în educarea seniorilor reprezintă un exemplu remarcabil de implicare și preocupare pentru bunăstarea comunității.

Distribuie: