„Călătorie spirituală și reîncărcare în Natură: excursia seniorilor din Programul de Interes Național la Mănăstirile Sihastru, Buciumeni și Schitul Oancea”

 

Recent, pe data de 20.07.2023, Asociația „Voluntariat pentru Viață” a organizat o călătorie deosebită pentru seniorii din Programul de Interes Național ”Asistență Socială Comunitară” ,  la mănăstirile Sihastru, Buciumeni și Schitul Oancea. Această inițiativă a fost concepută pentru a oferi momente de spiritualitate și relaxare în mijlocul naturii, oferind participanților o experiență profundă și valoroasă.

Detalii despre Excursie:

  • Participanți și Traseu: Seniorii din Programul de Interes Național au explorat cu bucurie și interes mănăstirile Sihastru, Buciumeni și Schitul Oancea, însoțiți de ghizii și voluntarii asociației.
  • Activități Desfășurate:
    • Vizite culturale și spirituale: Seniorii au avut ocazia să exploreze și să se conecteze cu istoria și spiritualitatea acestor locuri sacre, participând la slujbe și rugăciuni.
    • Drumeții în natură: Excursia a inclus și plimbări relaxante în mijlocul naturii, oferind oportunitatea de a contempla frumusețea și liniștea mediului natural.
    • Momente de reflecție și meditație: Participanții au avut timp pentru momente de liniște și meditație personală, încurajând introspecția și relaxarea.

Impact și Reacții:

Această excursie a avut un impact profund asupra participanților. Seniorii au exprimat bucurie și recunoștință pentru oportunitatea de a experimenta aceste locuri spirituale și naturale, care au adus o încărcătură de liniște și bucurie în viețile lor.

Inițiativa Asociației „Voluntariat pentru Viață” de a organiza această călătorie spirituală și de relaxare în natură pentru seniorii din Programul de Interes Național a fost o reușită. Eforturile lor de a oferi astfel de experiențe relevă importanța conectării cu spiritualitatea și natura pentru bunăstarea și armonia fiecărui individ.

 

Distribuie: