A avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului ”O viață mai verde”

o viata mai verde 1Sâmbătă, 10 mai, a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului ”O viaţă mai verde”, proiect inițiat de Asociaţia “Voluntariat pentru Viaţă” şi coordonat de profesoara Drăgan Any Mary Elisabeta.

Tema acestui proiect este creșterea interesului tinerilor față de mediul înconjurător si includerea tinerilor cu oportunități reduse, proveniţi atât din mediul urban, cât si rural, în activități de ocupare a timpului liber.

Inițiatorii proiectului au plecat de la ideea că educaţia pentru mediu are scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii, poate ajuta tinerii să cumuleze cunoştinţe, deprinderi, motivaţii şi valori de care au nevoie pentru a promova protecţia mediului înconjurator şi de a-şi asuma răspunderea pentru menţinerea calităţii mediului.

Ca obiectiv principal al proiectului se dorește promovarea protecției mediului înconjurător prin campanii de informare în cadrul comunitaţilor Biliești si Mărășești, realizate de tinerii participanți în proiect şi activități de igienizare a unor locuri poluate cu gunoi menajer precum și plantarea a 100 de puieţi într-o zonă defrişată.

Întâlnirea a avut loc la Biliești și a adunat laolaltă un număr de 20 de tineri proveniți din medii diferite, urban și rural, cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani.

o viata mai verde 2Tema acestei prime întâlniri a fost ”Să ne cunoaștem” și a fost realizată prin trei jocuri educative ce au reușit să capteze integral atenția participanților. Primul dintre ele a fost reținerea numelor colegilor din grup prin asocierea numelui real cu o poreclă care să accentueze mai bine caracterul și implicarea fiecarui participant, al doilea și al treilea bazându-se pe percepție și perspicacitate.

Următoarea întâlnirea va avea loc sâmbătă, 17 mai, la Mărășești.

Distribuie: