Un prânz festiv plin de bucurie si generozitate

Un prânz festiv plin de bucurie si generozitate la Centrul Social Multifuncțional Mărășești organizat de Asociația „Voluntariat pentru Viață”
Ziua de 28.12.2023 a fost un moment special în comunitatea beneficiarilor Programului de Interes Național a orașului Mărășești: seniori, tineri și voluntari ai Corpului European de Solidaritate au luat prânzul împreună, bucurându-se de prezența la un eveniment fericit, într-o atmosferă încărcată de emoție și interacțiune între generații.
Cu toții au fost întâmpinați cu zâmbete călduroase și atmosfera de sărbătoare a centrului. Seniorii, cu experiența lor bogată, au adus povești de viață și amintiri de sărbători, oferind tinerilor și voluntarilor oportunitatea de a învăța despre tradiţiile și obiceiurile de odinioară.
Fără a fi neapărat festiv meniul, a fost ales cu grijă pentru a satisface cerințele tradiționale din perioada Crăciunului a tuturor celor prezenți.
Mesenii au avut ocazia să împărtășească povești despre rețetele tradiționale ale familiilor lor, iar tinerii și voluntarii europeni și-au adus aportul prin împărtășirea tradițiilor din propriile țări și rețetele culinare pregătite de Crăciun în Spania, Italia, Armenia, Norvegia, Tunisia, Algeria și Germania, de unde provin voluntarii noștri.
În cadrul evenimentului, Asociația „Voluntariat Pentru Viață” a organizat și un moment special de recunoaștere pentru contribuția valoroasă a voluntarilor și a susținătorilor în cursul anului. Mai mult, fiecare participant a primit o felicitare din partea Fundației Regale Margareta a României https://www.frmr.ro/ , precum și frumoase cadouri oferite cu generozitate de Asociatia Bunul Samaritean .
Cu aceasta ocazie am început campania de informare și suport pentru seniori prin promovarea instituției ,,Telefonul vârstnicului”, instituție înființata și sprijinită de Fundația Regală Margareta a României. Telefonul vârstnicului este cea mai facilă formă de suport pentru seniorii ce au nevoie de un prieten cu care pot discuta și împărtăși problemele cu care se confrunta la un moment dat.
Pentru a adăuga o notă de distracție și relaxare, programul a inclus și momentul mult așteptat al sărbătoririi celor care și-au aniversat ziua de naștere în luna decembrie, cu toții delectându-se cu o felie din tortul tradițional .
Organizarea acestui prânz festiv a reușit să creeze un spațiu în care toate generațiile s-au simțit apreciate și integrate. Un prilej de a sublinia importanța consolidării legăturilor dintre generații ce a adus lumina sărbătorilor de sfârșit de an în sufletele celor prezenți.
A fost o modalitate prin care echipa Asociației „Voluntariat Pentru Viață” și-a exprimat mulțumirea pentru cei care ne- au fost aproape în activitatea desfășurată, de a ne bucura de sfârșitul anului 2023 și speranțele de mai bine pentru Noul An, 2024, care stă să vină.
Cu bucurie și speranțe în suflet, vă urăm un sincer și călduros „La mulți ani!”
Activitatea face parte din cadrul proiectului „Generații în armonie’ finanțat prin programul #FondulPentruVarstnici al Fundației Regale Margareta a României.
Distribuie: