Silivestru George. De profesie voluntar.

Dacă cineva m-ar fi întrebat, cu ceva timp în urmă, ce înseamnă cuvântul ,,voluntariat”  aș fi răspuns probabil cu o definiție dintr-un dicționar, spunând că este o activitate  de bunăvoie, săvârșită în mod conștient de o persoană în folosul altei persoane.

Astăzi, după ce am putut cunoaște și observa îndeaproape munca voluntarilor, grație frumoasei și rodnicei colaborări cu voluntarii Asociației ,,Voluntariat Pentru Viață” din Mărășești, în cadrul Proiectului Erasmus+ ,,Share Volunteering”, am înțeles că voluntariatul este mai mult decât o activitate. Este o vocație pe care o au doar oamenii cu suflet mare, așa cum sunt și frumoșii tineri – Charlotte, Katerina, Virginia și Nicola – care săptămână de săptămână desfășoară o paletă diversă de activități cu elevi din școala noastră.

Voluntarii ,,donează” timpul lor cu răbdare și emoție. Observându-i cu cât devotament își ajută semenii, am înțeles că, prin simplu gest de a zâmbi poți ajuta pe cineva, în această lume ,,grăbită”, care uită adesea să privească spre cei din jurul ei. Acești tineri voluntari ne-au reamintit cât este de ușor să ne iubim unii pe alții, cât de minunat este să întinzi o mână pentru a ridica pe cel căzut și câtă emoție poți regăsi în zâmbetul celui de lângă tine.

Vă mărturisesc faptul că, elevii școlii noastre așteaptă cu bucurie întâlnirea cu tinerii voluntari, pentru că, alături de ei, încearcă să găsească soluții (după puterile lor!) pentru problemele întâlnite de ei la nivelul comunității (problema câinilor comunitari, a violenței, a fumatului etc.). Implicarea activă în diversele activități propuse dezvoltă elevilor capacitatea de a lucra în echipă și îmbunătățește dezvoltarea abilităților de comunicare a acestora.

Voluntariatul este o frumoasă activitate făcută din inimă pentru o altă inimă, este ,,meseria” iubirii, a oamenilor generoși și sensibili, a celor care știu să ,,citească” în ochii și inimile celor în nevoi, a celor care aud chiar și strigătele mute, e arta care îți mângâie sufletul, iar acesți voluntari europeni din comunitatea noastră (veniți din Franța, Grecia, Spania și Italia) sunt o dovada vie a acestei realități!

Distribuie: