Silence the Violence

Un nou proiect al Asociatiei Voluntariat pentru Viata ce va avea ca perioada de desfasurare a activitatii de schimb perioada 25.07.2016-02.08.2016.

         Silence the Violence este un schimb de tineri finanţat din fonduri europene, in cadrul programului Erasmus +, organizat la iniţiativa Asociatiei Voluntariat pentru Viaţă în parteneriat cu organizatii din alte 4 ţări ale Uniunii Europene: Letonia, Franta, Grecia si Italia.

Vor lua parte nu mai puţin de 40 tineri din 5 ţări + 10 lideri de tineret, care timp de 9 zile vor participa la workshop-uri de teatru si activităţi sportive (campionate de fotbal, baket, volei, tenis de masă), vor vizita Bucurestiul si regiunea deosebită a zonei Vrancea si vor descoperi cultura unică a tarii noastre.

Tema proiectului este legată de prevenirea violenţei fizice în rândul tinerilor prin activităţi sportive şi artă teatrală. Proiectul își propune să folosească sportul și teatrul ca un mecanism de a educa împotriva violenței și pentru a promova un comportament normal în rândul tinerilor.

Initiatorul acestui proiect, profesoara Dragan Any Mary voluntar al Asociatiei Voluntariat pentru Viata este de parere ca:

“Prin prezența în cadrul acestui proiect a metodei de învățare prin joc de rol și folosirea teatrului ca activitate principala considerăm că se vor activa în rândul tinerilor procese motivaționale și emoționale și nu doar cele cognitive. Deoarece jocurile sunt atractive și percepute ca activitate interesantă și plăcută sau de relaxare și distracție, ele favorizează participarea activă și motivată la activitatea ludică. Activitățile sportive, parte din acest proiect care se vor desfășura pe parcursul schimbului de tineri vor fi în general jocuri de echipă în care tinerii vor avea diferite roluri, cum ar fi : să fie arbitrii jocului sau să fie jucători ca și ceilalți. Metodele utilizate în proiect sunt nonformale, încurajând exprimarea, reflecția, creativitatea, încrederea, solidaritatea și mișcarea, gândire critică şi sistemică, abilităţi de comunicare şi de colaborare, capacitate de adaptare, responsabilitate, spirit de echipă.”

Scopul și obiectivele proiectului se vor corela prin organizarea unor activitati zilnice din cadrul schimbului care să constituie pentru tinerii participanți alternative a unor comportamente ce pot genera violență și de conştientizare a importanţei relaţiilor interumane bazate pe înţelegere şi acceptare.Prin activitățile din proiect considerăm că vom contribui la reglarea emoţiilor şi a comportamentului în situaţii problemă a tinerilor, astfel încât să prevenim şi să conștientizăm participanții la schimb asupra fenomenului violenţei.

Cei 40 de tineri vor înţelege care sunt modalitatile prin care poţi să ajungi la un comportament non violent ce cu siguranță va conduce către diminuarea comportamentelor violente în rândul acestora. Proiectul va crește conștientizarea pozitivă a tinerilor asupra altor culturi și susține dialogul și întâlnirile interculturale cu tineri din medii și culturi diferite.

Echipa Voluntariat Pentru Viata


Distribuie: