O experiență minunată alături de micul nostru voluntar Mateo

O experiență minunată alături de micul nostru voluntar Mateo ,care a pregătit niște experimente științifice amuzante și potrivite pentru vârsta copiilor.Primul experiment pe care l-am realizat a fost „Explozia de culoare”. Pentru acest experiment, am folosit o farfurie, colorant alimentar, lapte, detergent de vase și scobitori. Am turnat lapte în farfurie, am adăugat câteva picături de colorant în culori diferite și apoi am pus câteva picături de detergent de vase pe vârful fiecărei scobitori și le-am introdus în lapte. Rezultatul a fost o explozie de culori, care a captat atenția și a stârnit bucuria copiilor.
Cel de-al doilea experiment pe care l-a pregătit a fost un vulcan care erupe. Pentru acest experiment, am folosit o sticlă de plastic goală, bicarbonat de sodiu, oțet și colorant alimentar. Am umplut sticla de plastic cu bicarbonat de sodiu și am adăugat câteva picături de colorant alimentar pentru a da aspectul unui vulcan. Apoi, am turnat oțet în sticlă și am observat cum vulcanul nostru a început să erupă, eliberând spumă și culoare.
A fost o experiență educativă și distractivă pentru toți cei implicați și suntem încântați că am putut să le oferim copiilor această oportunitate de a învăța prin joacă și experimente. Felicitări micului nostru voluntar Mateo și tuturor voluntarilor implicați în organizarea acestor activități minunate!
Corpul European de Solidaritate
Distribuie: