Membrii proiectului ”O viață mai verde” au fost în excursie ”de învățare” pe Cheile Tișiței

o viata mai verdeÎn perioada 13-15 septembrie proiectul ,,O viata mai verde”, proiect realizat de Asociatia Voluntariat pentru Viata și finantat de Comisia Europeana prin A.N.P.C.D.E.F.P. programul Tineret in Actiune și-a derulat la Gresu o excursie de ,,invatare”. Cei douazeci de tineri, zece din orasul Marasesti si zece din comuna Biliesti, s-au relaxat invatand ce inseamna natura si protejarea ei.

Traseul pe Cheile Tisitei este impresionant, tinerii fiind pregatiti pentru intanlirea cu natura dar si echipati cu saci si manusi pentru a strange orice urma de prezenta umana in aceasta rezervatie. ”Este o excursie in care noi, tinerii, imbinam utilul cu placutul. Natura este viata si de aceea trebuie sa ne respectam viata noastra si a celor ce vin după noi”, a declarat Ionut Iancu, unul din voluntarii participanti in proiect.

Astfel de momente oferite tinerilor duc la o intelegere mai buna a ceea ce inseamna natura si impactul mediului asupra vietii cotidiene. ”Sunt adeptul unui trai aproape de mediu si sunt impotriva distrugerii padurilor in scopuri economice sau de alta natura” a declarat George Chiticaru, voluntar din comuna Biliești.

DSC_0168DSC_0346DSC_0568

Distribuie: