Magia colindelor: elevi și seniori din comunitate aduc bucurie la Căminul pentru persoane vârstnice „O Nouă Șansă” Mărășești

Magia colindelor: elevi și seniori din comunitate aduc bucurie la Căminul pentru persoane vârstnice „O Nouă Șansă” Mărășești
În după-amiaza zilei de 7 decembrie 2023, Asociația „Voluntariat pentru Viață” în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 2 din Mărășești au fost inițiatorii unei serbări de colinde și cântece patriotice la Căminul „O Nouă Șansă”, aducând astfel bucurie și căldură în inimile celor vârstnici.
Evenimentul a fost o inițiativă minunată care a adus împreună elevii din clasa a IV-a A, îndrumați de profesorul de religie George Silivestru și doamna învățătoare Necula Cristina, alături de 30 de seniori implicați în Programul de Interes Național- „Serviciul de Asistență Comunitară” și 29 de bunici rezidenți în căminul de la Mărășești.
Copiii au cântat cântece patriotice și colinde împărtășind prin melodiile pline de căldură și bucurie, emoțiile lor cu cei prezenți, care s-au alăturat în cântec micilor interpreți.
Evenimentul a oferit o oră plină de muzică și emoții pozitive.
De asemenea, copii și seniori din cadrul Serviciului de Asistență Comunitară din Mărășești au participat, pe parcursul lunii noiembrie, la ateliere de terapie ocupațională, organizate la sediul asociației Voluntariat Pentru Viață, unde, cu pricepere și dragoste, au împletit ciorapi. Micuții participanți la ateliere au avut ocazia să învețe tehnici de împletit chiar de la bunicii lor, schimbând astfel experiențe și cunoștințe între generații. Ciorapii tradiționali, din lână, alături de fructe și dulciuri, au fost oferite cu căldură și bucurie bunicilor din Căminul „O Nouă Șansă” din Mărășești, reprezentând o contribuție minunată și emoționantă din partea lor pentru confortul și fericirea celor din cămin.
Timpul petrecut împărtășind colinde, amintiri și oferind daruri, a fost cu siguranță un gest frumos și încurajator pentru rezidenții căminului. Această acțiune a reprezentat o modalitate minunată prin care copiii și seniorii au putut interacționa, schimbând povești și creând legături care depășesc granițele timpului și generațiilor.
Inițiativa a fost întâmpinată cu căldură și entuziasm, atât din partea rezidenților și a personalului căminului, cât și din partea bunicilor voluntari ai asociației „Voluntariat Pentru Viață”.
Interacțiunile dintre generații sunt extrem de utile și aduc în evidență frumusețea solidarității și a voluntariatului. Este impresionant să vezi cum o acțiune simplă poate aduce atât de multă lumină și bucurie în viața celor implicați, prin crearea de astfel de momente speciale, care să rămână în inimile tuturor participanților.
Astfel de inițiative sunt ca niște făclii care pot aprinde dorința altora de a face parte din acțiuni care aduc bucurie și solidaritate. Fiecare gest de generozitate și fiecare moment de conexiune între oameni devin fundamentul pentru o comunitate mai unită și mai empatică.
Activitatea face parte din cadrul proiectului ”Generații în armonie” finanțat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei prin programul #FondulPentruVarstnici.
Distribuie: