„Informare și Prevenție: Educație Sanitară pentru Seniori în Inima Comunității Mărășești”

Într-o inițiativă menită să aducă informații valoroase și îngrijire medicală celor în vârstă, Asociația „Voluntariat pentru  Viață” din Mărășești, alături de Fundația Regală Margareta a României, https://www.frmr.ro/, a organizat recent, pe data de 14.09.2023,  un eveniment de educație sanitară în cadrul sediului său multifuncțional.

Evenimentul a fost susținut de Diana Țîrlea, o studentă la medicină plină de pasiune și dedicație, care a abordat subiecte esențiale legate de sănătatea seniorilor. Printre temele abordate s-au numărat diabetul, tensiunea arterială și alte afecțiuni comune în rândul celor mai în vârstă.

Într-un cadru prietenos și interactiv, participanții au avut oportunitatea de a învăța și de a discuta despre modalități de prevenire și gestionare a acestor afecțiuni. Diana Țîrlea a oferit informații clare și accesibile, adaptate la nevoile specifice ale seniorilor, într-un mod care să faciliteze înțelegerea și aplicarea practicilor sănătoase în viața de zi cu zi.

Educația sanitară a reprezentat nu doar un moment de transmitere a cunoștințelor, ci și o oportunitate de interacțiune și de întrebări, în care participanții au putut să împărtășească experiențe și să obțină sfaturi personalizate din partea specialistei.

Acest eveniment nu a fost doar despre informații medicale, ci și despre crearea unei conexiuni calde și de încredere între comunitatea seniorilor și tânăra generație de profesioniști din domeniul sănătății. Împreună, au format un mediu propice pentru învățare și îmbunătățirea calității vieții prin cunoaștere și conștientizare.

Organizațiile implicate și Diana Țîrlea au evidențiat importanța educației continue și accesibile pentru sănătatea și bunăstarea tuturor membrilor comunității. Astfel de inițiative reprezintă un pas important în direcția unei vieți sănătoase și informate pentru toți, construind un mediu mai conștient și mai sănătos în comunitatea noastră.

Distribuie: