„Explorând Relațiile și Conexiunile: Ședință de Consiliere Psihologică pentru Seniori la Centrul Multifuncțional al Asociației „Voluntariat pentru Viață”

Într-o atmosferă plină de empatie și sprijin, în data de 31.08.2023 , Asociația „Voluntariat pentru Viață” a desfășurat recent o ședință specială de consiliere psihologică dedicată seniorilor în incinta sediului său multifuncțional. Evenimentul a fost condus de către psihologul Adriana Arghire, care a abordat tema complexă a raportului în psihologie.

Ședința a oferit participanților oportunitatea de a explora și de a înțelege conceptele de bază ale raportului în relațiile interpersonale și în comunicare, oferind în același timp instrumente și strategii pentru a îmbunătăți conexiunile sociale și relațiile personale, în special în rândul celor mai în vârstă.

Adriana Arghire, cu o abordare caldă și expertiză solidă în domeniul psihologiei, a creat un mediu sigur și deschis în care participanții au putut să-și împărtășească experiențele și să abordeze provocările specifice cu care se confruntă în relațiile lor de zi cu zi.

Tema raportului în psihologie a fost explorată în detaliu, cu accent pe importanța echilibrului și înțelegerii reciproce în interacțiunile umane. Participanții au fost încurajați să reflecteze asupra propriilor lor relații și să identifice modalități sănătoase de a gestiona conflictele și tensiunile interpersonale.

Această ședință de consiliere psihologică nu a fost doar un moment de transmitere a cunoștințelor teoretice, ci și un spațiu de discuție și de împărtășire a experiențelor personale. Participanții au avut ocazia să obțină sfaturi practice și sprijin emoțional din partea specialistului, construind astfel încredere în abordarea și soluțiile propuse.

Evenimentul a demonstrat încă o dată angajamentul Asociației „Voluntariat pentru Viață” pentru îmbunătățirea calității vieții seniorilor din comunitatea locală, oferind servicii esențiale de susținere și îndrumare într-un mediu prietenos și incluziv.

Psihologul Adriana Arghire și echipa de organizare au subliniat importanța sănătății mintale și a relațiilor interpersonale echilibrate în rândul seniorilor, promovând astfel o comunitate mai solidară și mai conectată.

Această activitate a fost susținută și de Fundația regală Margareta a României https://www.frmr.ro/

Distribuie: