Fouzia, voluntar ESC.

Bună, mă numesc Ezzine Fouzia, sunt din Algeria și am 30 de ani. Am absolvit un masterat în Ingineria Telecomunicațiilor și am lucrat în trecut în domeniu ca profesor de fizică de aproape 10 ani.

Deci, de ce am ales să fac voluntariat? Ei bine, Nu este prima mea experiență de voluntariat, am mai fost voluntar cu copiii în Algeria. Vreau să descopăr o altă parte din mine, să descopăr o altă țară, o altă cultură diferită de a mea și tradiții diferite, vreau să pot ajuta pe alți oameni prin implicarea mea în domeniul voluntariatului. Un lucru pe care am vrut să îl îmbunătățesc a fost capacitatea mea de a mă integra și de mă adapta mai ușor la orice situație.

Proiectul nostru s-a axat pe educația non-formală pentru copii, tineri și adulți, prin activități și jocuri axate în principal pe învățarea limbii engleze și pe distracție, dar și pe artă sau mediul înconjurător.

Acest proiect mi-a permis să descopăr noi metode educaționale, iar apreciere a crescut pe parcursul activităților, nu spun că fiind cu copiii este întotdeauna simplu, dar în formatul activităților noastre ideea a fost într-adevăr de a avea o schimb orizontal cu ei, ceea ce a fost, prin urmare, benefic pentru toată lumea.

Lucrul în echipă este necesar în acest proiect și confruntarea cu opiniile celorlalți în timpul discuțiilor vă ajută să vă dezvoltați și însușiți noi abilități. De asemenea, am putut beneficia de sprijinul echipei organizației gazdă, așa că am învățat de la ei și am reușit să depașesc multe obstacole în timpul acestei experiențe de voluntariat. O dată pe săptămână avem cursuri de limba română cu profesoara noastră, Alina Chiriș.

Pot spune că am avut parte de cea mai frumoasă experiență din viața mea. Am învățat atât de multe lucruri despre mine însămi! Acest proiect m-a făcut să conștientizez și alte lucruri din viață. Mi-am îmbunătățit anumite abilități și am descoperit altele noi. Dacă aș putea, aș repeta această experiență din nou și din nou, spunându-le și altora că este o binecuvântare să fii voluntar cel puțin o dată în viața ta. Voluntariatul este o experiență care îți schimbă viața!

Distribuie: