Expoziţie „Photo Voice” organizată de Asociaţia „Voluntariat pentru Viaţă”

Photo-Voice-la-MarasestiJoi, 19 decembrie 2013, în holul Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu“ din Mărășești a avut loc inaugurarea expoziției PHOTO-VOICE „Să nu ne uităm eroii!“, care a încununat o muncă de câteva luni a Asociației „Voluntariat pentru Viață“ din Mărășești, a inițiatorilor proiectului, a formatorilor și a grupului de 24 de tineri participanți la proiect.

Reamintim că proiectul „Să nu ne uităm eroii!“ a fost inițiat de Asociația „Voluntariat pentru Viață“-Mărășești, în parteneriat cu Direcția de Cultură-Vrancea și Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu“-Mărășești. Implementarea proiectului a fost posibilă prin finanțarea de către Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educției și Formării Profesionale – programul „Tineret în Acțiune“-Acțiunea 1.2-Inițiative ale Tinerilor.

Ideea proiectului a pornit de la dorința de a promova „orașul-erou“ Mărășești prin bogata sa istorie locală și regională și salbă de monumente istorice, cât și de a motiva și implica tinerii din localitate în activități de voluntariat.

Managerul de proiect a fost prof. Any Mary Drăgan, iar formator prof. Cătălin Mocanu (istorie).

Prin acest proiect au fost promovate toleranța între tineri, cetățenia europeană activă, multiculturalismul. În activitățile desfășurate în proiect a fost promovată și educația nonformală, iar ca metode ale educației nonformale au fost folosite prezentarea facilitată, jocurile de improvizație, „cafeneaua publică“, brainstorming-ul, photo-voice ș.a.

Dimensiunea de învățare permanentă a fost prezentă pe tot parcursul proiectului, de la pregătire până la diseminarea informațiilor. Pricipalul rezultat așteptat a fost conturarea și funcționarea unui dialog intercultural în rândul tinerilor participanți la proiect, la nivelul comunității locale.

Proiectul se va extinde la începutul anului viitor, când prof. Cătălin Mocanu de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș“-Adjud intenționează să formeze un grup de elevi din liceul adjudean care să fie ghidat pe la monumentele din Mărășești de către tinerii participanți la proiectul din Mărășești, deveniți ei înșiși ghizi pentru tineri.

La inaugurarea expoziției PHOTO-VOICE au participat inițiatorii proiectului, tinerii participanți, elevi și cadre didactice ai liceului din Mărășești, reprezentanți ai comunității locale, veteranul de război col. Ioan Durnescu, cadre didactice ale Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș“-Adjud.

Prof. Any Mary DRĂGAN
Prof. Cătălin MOCANU

Distribuie: