Eveniment Workshop 21.04.2023

Asociația Voluntariat Pentru Viața din Mărășești a organizat in data de 21.04.2023 un workshop care a avut ca scop echiparea a peste 20 de persoane cu abilitățile necesare pentru a deveni facilitatori digitali pentru persoanele de peste 55 de ani și nu numai.  Workshop-ul s-a desfășurat la sediul organizației  și a constat în cursuri practice și sesiuni interactive pentru a-i ajuta pe participanți să se acomodeze cu caracteristicile și funcționalitățile aplicației.

Aplicația a fost concepută cu scopul de a reduce decalajul digital care există în rândul populației vârstnice, oferindu-le posibilitatea de a ține pasul cu lumea digitală în ritm rapid. Înțelegem că utilizarea tehnologiei poate fi descurajantă pentru unii oameni, în special pentru cei care nu au crescut cu ea, și de aceea am depus un efort considerabil pentru a dezvolta o aplicație ușor de utilizat și accesibilă pentru persoanele peste 55 de ani.

Atelierul a fost realizat în cadrul proiectului DIFA+55, cod proiect 2021-1-RO01-KA220-ADU-000035297, proiect cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Acest proiect a fost realizat intr-un parteneriat format din Asociația Team4Excelence din Constanța care este liderul proiectului, împreună cu partenerii Asociația Voluntariat Pentru Viață din Mărășești, Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi – un centru public de instruire pentru  adulți din Turcia și Asociația Formative Footprint din Valladolid, Spania. DIFA își propune să dezvolte, să testeze și să implementeze un ecosistem inovator de educație digitală pentru a le permite facilitatorilor să creeze și să partajeze activități de învățare atractive pentru adulți.

În cadrul atelierului, participanții au fost familiarizați cu funcțiile de bază ale aplicației, inclusiv cu modul de creare a unui cont, de navigare în interfață și de utilizare a diverselor instrumente ale acesteia. De asemenea, li s-a arătat cum să faciliteze întâlniri virtuale, să trimită și să primească mesaje și să organizeze evenimente digitale. Formarea a fost asigurată de o echipă de formatori experimentați, care au fost răbdători și și-au făcut timp pentru a răspunde la întrebările participanților și pentru a le oferi sprijin individual atunci când a fost necesar. Workshop-ul a avut un caracter practic și s-a axat în special pe activități interactive și pe crearea unor scenarii reale pe care participanții le-au discutat și rezolvat împreună.

Atelierul s-a bucurat de un mare succes, iar participanții au plecat cu un nou set de competențe digitale și cu încrederea de a împărtăși cunoștințele lor cu persoanele peste 55 de ani. Participanții au provenit din diferite instituții și organizații precum C.S.E.I Măicănești, Școala Gimnazială Garoafa, Școala Gimnazială Pufești, Școala Gimnazială Gugești, Școala Gimnazială Ecaterina Teodoroiu Mărășești, Liceul Tehnic E. Grigorescu Mărășești, Asociația Pro Patria Vox, și Asociația Life Learning Education Constanța.

În concluzie, workshop-ul a fost o dovadă a angajamentului asociației noastre și a partenerilor noștri de a împuternici și de a ușura viețile populației vârstnice prin intermediul tehnologiei. Vom continua să organizăm mai multe astfel de ateliere și să dezvoltăm mai multe soluții inovatoare pentru a reduce decalajul digital și pentru a dezvolta o societate mai incluzivă.

Distribuie: