Elena Aeryapetyan voluntară EVS.

Bună!

Numele meu este Elena și sunt din Armenia. Sunt bucuroasă să vă povestesc despre modul în care am decis să devin voluntară. Când eram doar o adolescentă, am citit cartea autobiografică a lui Audrey Hepburn. În acea carte au fost anumite lucruri care m-au mișcat: de la ochii frumoși, la capacitatea de a vedea binele în alții, buzele frumoase care spun doar cuvinte cu blândețe, mergând cu învățătura că nu voi fi niciodată singură. Această carte m-a făcut să reflectez la valorile acestei vieți.

Acum am 25 de ani și cred cu tărie că doar blândețea și bunătatea pot schimba această viață crudă. Bunătatea este cel mai bun dar, iar îmbrățișările sunt modul perfect de a-ți arăta iubirea.

Cred că dacă aș putea schimba ceva în această lume, aș începe cu a oferi puterea și timpul acestor minunate acțiuni, și de aceea sunt aici în Mărășești.

De ce fac ceea ce fac?

Încerc să ajut copiii și adolescenții în școli să înțeleagă ce este violența, bullying-ul, și cum viața este mai frumoasă fără ele. Uneori simt că nu fac prea mult, dar îmi dau seama că poate cuvintele pe care le spun în clasă, activitățile pe care le fac pot schimba viața cuiva. Și îmbrățișările, zâmbetele, uneori chiar lacrimile elevilor după fiecare lectie dovedesc că ceea ce fac este ceva important.

Dar voluntariatul nu este doar despre a oferi, este și despre a-ți face noi prieteni, dobândirea de noi cunoștințe, a simți noi emoții, a avea gânduri noi și a primi iubire. Uneori poate fi chiar dificil să locuiești într-o țară străină cu oameni foarte diferiți de tine, și uneori nu te înțeleg, într-un fel sunt bucuroasă să fiu aici.

Mulțumesc tuturor persoanelor care fac parte din această minunată experiență!

 
Distribuie: