Despre EVS Architect of Change

EVS Architect of Change este un proiect implementat de Asociaţia Voluntariat Pentru Viaţă Mărăşeşti şi finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+,program gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

Proiectul a început la data de 01 octombrie 2017 şi  se desfăşoară în  liceul Gh.Asachi  din Focşani şi două scoli din Garoafa  şi Ciuslea.La mijlocul lunii noiembrie 2017 au sosit şi cei patru voluntari,proiectul este unul de mobilităţi pentru tineret ,mobilităţi ale Serviciului European de Voluntariat,voluntarii s-au integrat foarte bine în societate românească şi care au ca scop implementarea unor activităţi nonformale din domeniul financiar. Activitatea  desfășurată în cadrul proiectului va fi pe Serviciul European de Voluntariat și va implică 4 voluntari din Armenia, Italia, Spania și Turcia.

Competenţele-cheie sunt esenţiale datorită caracterului lor universal iar acestea sunt utile în orice context al vieții. Ele reprezintă o combinaţie a cunoştinţelor, a abilităţilor şi a atitudinilor adecvate fiecărui context și sunt necesare în special pentru împlinirea şi dezvoltarea personală, pentru includerea în societate dar şi pentru ocuparea unui loc de muncă. În cadrul activităților din proiect accentul  se pune pe dezvoltarea spiritului de ințiativă și antreprenoriat stimulând gândirea critică, creativitatea, iniţiativa, rezolvarea de probleme, evaluarea riscurilor, luarea deciziilor şi gestionarea constructivă a sentimentelor.

Sesiunile de educaţie financiară pe care le vor susține cei 4 voluntari vor contribui la dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul acestora. Vor avea oportunitatea de a transfera copiilor și tinerilor noțiuni specifice domeniului financiar într-o manieră antrenantă şi distractivă folosind metode de educație nonformală.

Cea mai mare parte a activităților din proiect se desfăşoară sub forma unor workshopuri inițiate de voluntarii SEV împreună cu copiii și tinerii din mediul rural. Voluntarii își vor îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză,de public speaking și lidersheap dar și abilitatea de a cunoaște și înțelege oameni din diferite medii și culturi.

Voluntarii au posibilitatea să comunice în propria limbă cu familia și prietenii prin intermediul instrumentelor online dar și cu ceilalți colegi voluntari SEV învățând unii de la alții cuvinte uzuale și expresii din propriile țări.

Au participat în primele 3 luni de proiect la cursurile de limbă română oferite prin programul Erasmus+ voluntarilor SEV unde au avut  posibilitatea să învețe și să practice limba română.După cele 3 luni de pregătire lingvistică voluntarii deţin cunoștințe de vocabular și gramatică funcțională și conștientizarea principalelor tipuri de interacțiune verbală și registre ale limbii române.

După participarea în proiectul SEV din carul programului Erasmus+, toți voluntarii vor primi la finalul stagiului Certificate Youthpass care le va demonstra participarea la o experiență educațională și atestă perioada de învățare nonformală.

Certificatul Youthpass va certifica participarea în cadrul unui proiect SEV și va cuprinde datele personale ale voluntarului în prima parte, cea de a doua parte a certificatului va cuprinde datele organizației Voluntariat pentru Viață și detalii legate de proiect, activitățile, sarcinile și rolul şapte luni de voluntariat mă vor ajuta să mă dezvolt şi mă vor conduce către excelenţă şi auto-îmbunătăţire. Astfel, ca arhitecţi ai schimbării, ştim că putem face diferenţa doar prin punerea în comun a ideilor, a viziunilor, prin câştigarea unor competenţe noi şi nu există o cale mai bună pentru a face toate acestea decât schimbul cultural.

Distribuie: