Astăzi, la Centrul Social Multifuncțional, am avut o zi minunată de interacțiune între voluntarii Corpul European de Solidaritate și seniori!

Astăzi, la Centrul Social Multifuncțional, am avut o zi minunată de interacțiune între voluntarii Corpul European de Solidaritate și seniori! Încurajați de asistentul social am explorat jocurile cu întrebări ghidate pentru a încuraja conversațiile profunde și sincere.
Aceste jocuri oferă întrebări deschise care stimulează discuțiile ample. De exemplu, „Care a fost cea mai mare provocare pe care ați avut-o în viață și cum ați reușit să o depășiți?”
Prin aceste activități, am experimentat:
Facilitarea dialogului: Întrebările ghidate au furnizat un cadru sigur care a încurajat participanții să împărtășească povești personale, creând astfel o atmosferă plină de încredere și conexiune între toți cei implicați.
Promovarea empatiei și înțelegerii reciproce: Conversațiile dintre vârstnici și voluntari au permis celorlalți să înțeleagă și să simtă empatie față de experiențele trăite, consolidând legăturile sociale și relațiile dintre noi.
Una dintre experiențele impresionante a fost povestea Vilja Garberg, voluntara noastră din Norvegia. Ea ne-a împărtășit că cea mai mare provocare a sa a fost să aleagă între a veni în România pentru un stagiu de voluntariat sau a merge la Universitate.
Curioși să aflați decizia ei? Vilja a ales să vină în România pentru a face stagiu de voluntariat! A fost o decizie curajoasă și suntem onorați să avem o astfel de persoană dedicată în echipa noastră.
🌟De asemenea, ne-am distrat de minune citind horoscopul amuzant și am avut o sesiune informativă despre importanța și beneficiile de a avea un hobby, susținută de psihologul nostru, doamna Arghire Adriana.
Distribuie: