Asociația Voluntariat pentru Viață din Mărășești a organizat un eveniment special la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani pentru 15 seniori

 
Recent, Asociația Voluntariat pentru Viață din Mărășești a organizat un eveniment special la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani pentru 15 seniori. Aceștia sunt beneficiari ai Programului de Interes Național : ”Servicii sociale de asistență comunitară pentru persoanele vârstnice”, pe care asociația îl desfășoară în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
 
Evenimentul a fost conceput pentru a le oferi acestora ocazia de a se implica
în activități culturale și de a se bucura de o pauză de la rutina zilnică. Experiența a fost atât plăcută, cât și emoționantă, oferind o oportunitate unică pentru aceste persoane de a experimenta lumea teatrului.
 
Iubitorii de cultură și teatru cu vârsta peste 65 de ani au avut posibilitatea să vizioneze gratuit piesa ” Fericire conjugală” de Anton Cehov prin parteneriatul încheiat între Teatrul Municipal „Maior Gheorhe Pastia” și Asociația Voluntariat Pentru Viață.
La sosirea la teatru, grupul a fost întâmpinat de un personal prietenos care i-a condus la locurile lor. Apoi, au asistat la o reprezentație de excepție a actorilor cu experiență ai teatrului din Focșani, care și-au demonstrat încă o dată calitățile, transmițând publicului sentimente intense și plăcute.
 
Pe tot parcursul evenimentului, atmosfera a fost relaxată și primitoare, iar experienţa teatrală a avut și un bun rol terapeutic în rândul vârstnicilor.
Mulți dintre participanți și-au exprimat recunoștința pentru șansa de a lua parte la o experiență atât de plăcută și semnificativă, unii dintre ei menționând chiar că nu mai fuseseră niciodată la Teatrul Municipal și că au fost încântați că au avut ocazia să facă acest lucru.
Seniorii au menționat că vizionarea unei piese la teatru este mult mai emoționantă pentru ei decât vizionarea aceleași piese la televizor.
Evenimentul a fost un mare succes și a demonstrat valoarea activităților culturale pentru adulții în vârstă.
Totodată, parteneriatul dintre cele două instituții, Asociația Voluntariat pentru Viață și Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, contribuie la dezvoltarea şi susținerea unor programe care îmbunătăţesc calitatea vieții vârstnicilor.
 
Mulțumim pe această cale instituției de cultură care a oferit o frumoasă ocazie de recreere și „cultivare a sufletului ” , vârstnicilor din orașul Mărășești, onorând memoria cititorului acestui „templu de educațiune”, maior Gheorghe Pastia.
Distribuie: