Asociația „Voluntariat Pentru Viață” a organizat o activitate emoționantă de depunere de coroane la monumentul „TROIȚA EROILOR RĂZBOIULUI PENTRU ÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÂNESC”

Ziua de 25 Octombrie a devenit o zi de importanță națională. România sărbătorește Ziua Armatei Române, ziua când întreg teritoriu României a fost eliberat de sub ocupația horthystă, în urma bătăliei de la Carei.

Sărbătorirea Zilei Forțelor Armate este o ocazie importantă de recunoaștere și apreciere a contribuției valoroase a militarilor la apărarea țării și la menținerea securității naționale. Organizarea unei festivități pentru această zi poate fi un mod minunat de arăta recunoștința și respectul față de militari și veteranii din forțele armate, un prilej de a comemora și onora eroii căzuți în lupta pentru libertatea neamului.

Onoarea sacrificiului este un concept profund care se referă la recunoașterea și aprecierea sacrificiilor făcute de oameni pentru un scop nobil sau cauza mai mare. În contextul militar, onoarea sacrificiului se referă la respectul și recunoașterea aduse militarilor care și-au pus viața în pericol sau chiar au pierdut-o în timpul serviciului militar, în special pentru apărarea țărilor lor.

Curajul și devotamentul sunt două virtuți umane fundamentale care aduc semnificație și înțelegere în multe aspecte ale vieții. Aceste două calități pot fi evidențiate în context divers, inclusiv în domeniul militar, dar sunt la fel de relevante în viețile cotidiene, în profesii, în relații și în dezvoltarea personală

Eroismul este un simbol puternic al rezilienței umane și al capacităților noastre ale față de adversităților și ale unei acțiuni în cele mai dificile circumstanțe. Această virtute umană transcende simplului curaj și sacrificiu, devenind un reper moral care ne amintește de ce suntem capabili în cele mai întunecate momente ale vieții noastre. Curajul și devotamentul sunt două virtuți umane fundamentale care aduc semnificație și înțelegere în multe aspecte ale vieții. Aceste două calități pot fi evidențiate în context divers, nu doar în domeniul militar, dar sunt la fel de relevante în viețile cotidiene, în profesii, în relații și în dezvoltarea personală.

Toate aceste aspecte au fost avute în vedere, azi, 25 Octombrie 2023 și la Mărășești, un oraș mic dar cu o însemnătate imensă în istoria României.

Asociația „Voluntariat Pentru Viață”, în dorința de a nu lăsa să treacă o zi de asemenea importanță neobservată în cadrul comunității locale, a organizat o activitate emoționantă de depunere de coroane la monumentul „TROIȚA EROILOR RĂZBOIULUI PENTRU ÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÂNESC”

Amplasată in fața Clubului Elevilor (lângă Primărie), ridicată în 1942 si dărâmată in 1945 iar după 1989, Veteranii de Război din Mărășești ridică în același loc TROIȚA-MONUMENT, pentru pomenirea si cinstirea Eroilor căzuți în Războiul de Neatârnare, după proiectul Profesorului Valerian Simion, veteran local.

Depunerea de coroane în memoria eroilor de război din Mărășești, de către Asociația „Voluntariat pentru Viață”, a fost o ceremonie solemnă și respectuoasă. S-a depus coroană de flori de către Drăgan Daniel , în prezența mai multor urmași ai veteranilor de război din Mărășești. Participarea urmașilor eroilor în festivități de comemorare este un aspect esențial pentru a onora memoria celor căzuți și pentru a oferi sprijin familiilor acestora. Istoria ne oferă posibilitatea de a oferi diferite exemple de eroism, de luptătorii care au apărat și drepturi umane în timpul războaielor mondiale . Fiecare erou căzut are povestea lui, spusă și de cei câțiva urmași ai acestora. Eroi, precum Zaharia Dimofte, plecat spre frontul cu Rusia în 1942, care, în urma luptelor a fost declarat dispărut și despre care nu se știe nici măcar unde este înmormântat.

Festivitatea a continuat cu un serviciu religios, de pomenire, conform tradiției ortodoxe , a eroilor căzuți, susținut de preotul paroh Cotârlan.

În continuarea acestei festivități, grupul s-a deplasat la Sediul Centrului Social Multifuncțional al Asociației „Voluntariat pentru Viață” amplasat în Mărășești, str. Ec. Teodoroiu nr 8 , pentru sfințirea drapelului național al României, care a fost arborat pe catargul, nou instalat, din curtea locației. Serviciul religios a fost ținut de același preot, în prezența reprezentanților Asociației, a urmașilor veteranilor de război precum și a câtorva locuitori ce-și au domiciliile în zonă.

Întreaga acțiune a fost desfășurată cu solemnitatea și respectul cuvenit acestui gen de evenimente , rămânând un punct important de aducere aminte în cadrul Organizației.

Distribuie: