Archad from Mayotte în EVS.

Salutare tuturor! Numele meu este Archad, am 23 de ani, sunt nascut in sudul Sudanului, am crescut in Cairo, Egipt, m-am stabilit în Mayotte, o insula franceză ce se află în sudul Africii, în Oceanul Indian şi sunt tată de băiat!

Întotdeauna am iubit să călătoresc şi să descopăr ţări şi oameni noi. După cele trei ţări pe care le-am vizitat în Africa, datorită unor probleme legate de acte care nu îmi mai permiteau deplasarea în alte ţări, am decis să parcurg un curs de limba franceză (DELF), în capitala Mayotteului, Mamoudzou.

Conexiunea mea cu copiii şi tinerii s-a produs o dată cu înscrierea mea  în asociaţia CEMEA Maiotte în 2014. În cadrul unui proiect de Serviciu Civic am făcut voluntariat în clinicile de pediatrie din Mamoudzou unde am avut drept obiectiv cititul de poveşti şi jucatul cu micuţii pacienţi.

De Erasmus şi SEV am auzit în cadrul stagiului de Serviciu Civic şi am decis să aprofundez subiectul. Aşadar, am participat la un training de o zi prin CRIJ Maiotte şi apoi am aplicat.

Am ales România pentru că numele proiectului (n.r. Different but Equal) mi-a atras atenţia, pentru că e prima experienţă în Europa şi am vrut să călătoresc într-o ţară de care nu am mai auzit niciodată, nu îi cunosc tradiţia, cultura şi mentalitatea şi în plus faţă de toate astea , pentru că echipa de voluntari a proiectului mi-a povestit despre faptul că lucrul cu copiii cu dizabilităţi de la Elena Doamna e despre a oferi şi a primi: „în timp ce noi încercăm să îi învăţăm lucruri despre viaţă, ei, la rândul lor, ne învaţă pe noi ce înseamnă cu adevărat viaţa”.

Nu regret deloc alegerea făcută pentru că mi-a oferit cu mult mai mult decât mi-am inaginat că voi primi. E adevărat că prima zi de şcoală a fost puţin cam dură, dar după două săptămâni m-am obişnuit deja cu aceşti minunaţi copii şi cu oamenii foarte prietenoşi ai Focşaniului.

 

Archad from Mayotte

Distribuie: