ANUNŢ. Eşti tânăr şi vrei să participi la un proiect interesant? Înscrie-te şi participă gratuit!

A. Descrierea apelului

Nume proiect: Nature Symphony

Locatie: Bucuresti (2 nopti), Lepsa (8 nopti), Romania

Perioada: 1– 11 auguat 2015 (1 august ziua de sosire a partenerilor, 11 august ziua de incheiere a activitatii de schimb)

Organizator: Asociatia Voluntariat Pentru Viata (Organizatie Neguvernamentala din Romania)

Finantator: Comisia Europeana prin programul Erasmus+ (Activitatea – Schimb de Tineri), administrat in Romania de A.N.P.C.D.E.F.P.

Rolul VPV: Asociatia Voluntariat Pentru Viata este promotor al proiectului, actionand ca organizatie de coordonare a proiectului.

Descriere proiect: Nature Symphony este un schimb de tineri finantat din fonduri europene organizat la initiativa Asociatiei Voluntariat pentru Viata in parteneriat cu organizatii din alte 2 tari ale Uniunii Europene. Vor lua parte nu mai putin de 30 tineri din 3 tari, care timp de 10 zile vor participa la workshop-uri educationale de cunoastere a limbajului mimico-gestual si activitati outdoor( orientare turistica, pescuit, tehnici de supravetuire si campare) vor vizita regiunea deosebita a zonei Lepsa-Gresu din Vrancea si vor descoperi cultura unica de acolo. Tema proiectului este legata de promovarea tolerantei intre tinerii cu dizabilitati auditive si fara dizabilitati si modalitati de interactiune a acestor tineri prin activitati outdoor.

Numar participanti: 5 tineri din cadrul liceului + 3 lideri de grup (liderii sunt furnizati de Asociatia Voluntariat pentru Viata)

Tari partenere: Turcia si Estonia

Cazare:

2 nopti in Bucureti

8 nopti in Lepsa- Pensiunea Dana 3 (camere duble si camere de pana la 4 persoane; (link http://www.pensiunidana.ro/ )

Masa: 3 mese pe zi (participantii vor avea inclusiv oportunitatea de a descoperi specialitatile bucatariei romanesti, turca si estona)

Transport: Transportul se va realiza cu autocarul pe ruta Marasesti-Bucuresti-Lepsa. Transportul local pe durata proiectului este asigurat integral de organizatori .

Conditii financiare: Intrucat proiectul este finantat din fonduri europene, nu vor exista costuri pentru cazarea si masa participantilor.

B. De ce sa participi?

Descoperi alte culturi europene si tineri activi ca si tine;

Iti dezvolti abilitatile de limbaj mimico-gestual ,limba engleza (interactionand cu ceilalti tineri participanti), dar si alte limbi straine secundare (turca,estona);

Inchegi prietenii noi cu tineri din alte 2 tari;

Inveti lucruri noi despre limbajul mimico-gestual,diversitatea culturala, dizabilitatea auditiva,stereotipuri, prejudecati, stil de viata sanatos;

Desfasori activitati in aer liber de orientare turistica, tehnici de supravetuire si pescuit, campare.

Descoperi importanta cetateniei europene;

Vizitezi locuri deosebite din muntii Vrancei si afli direct de la sursa despre contextul local ;

Ai posibilitatea de a te implica in proiectele Asociatiei Voluntariat Pentru Viata;

Asociatia Voluntariat pentru Viata acorda o importanta deosebita selectiei participantilor, a motivatiei acestora pentru tema si activitatile propuse si relevantei pentru proiectul propus

C. Conditii de participare

Varsta: 14-18 ani

Alte conditii:

Tineri dinamici, energici, implicati activ in activitati extracurriculare/extrascolare desfasurate in aer liber;

Motivatie autentica pentru participare;

Elevi ai Liceului Tehnologic ” Eremia Grigorescu” din Marasesti;
Acordul parintilor pentru elevii minori, necesar pentru a putea participa la activitatile proiectului;
Asigurarea banilor de buzunar conform nevoilor proprii;
Disponibilitate de timp pentru intreaga durata de desfasurare a schimbului de tineri (1-10 august 2015);
Se recomanda pe parcursul proiectului adoptarea unei tinute lejere sport si a incaltamintei sport inchise;

D. Cum aplic?

Asociatia Voluntariat Pentru Viata doreste sa realizeze o selectie transparenta si sa acorde sanse egale tuturor candidatilor. De aceea, va fi folosita urmatoarea procedura de selectie a participantilor:
pana la data de 19.06.2015 la secretariatul liceului se vor depune C.V.-urile participantilor si scrisorile de motivatie.
in data de 19.06. 2015 incepand cu ora 9,30 va avea loc o intalnire in laboratorul de informatica din incinta liceului pentru interviurile individuale.

Va asteptam!

Distribuie: