Anunț constituire grup inițiativă locală

În luna iulie s-au constituit Grupurile de Inițiativă Locală în comunele Biliești, Suraia și Movileni în cadrul proiectului ”Servicii integrate destinate comunităților teritoriului GAL Siretul Verde” Cod SMIS: 124793.

Grupurile constituite cuprind 33 de membri aleși din comunitate, persoane cu inițiativă, interesate de bunul mers al comunității în care locuiesc și care doresc să contribuie la înfăptuirea unei comunități mai bune bazate pe implicare activă din partea membrilor.

Grupul de Inițiativă Locală este o structură de reprezentare și de participare la  soluționarea problemelor locale și la procesul de luare a deciziilor. Grupul de Inițiativă Locală urmărește implicarea comunității în acțiuni de voluntariat în vederea identificarii și soluționării problemelor cu care aceasta se confruntă.

Grupul de Inițiativă locală are sarcina să identifice probleme din comunitate și să propună inițiative în vederea soluționării acestora, iar pentru fiecare campanie de dezvoltare comunitară implementată să implice câți mai multi cetățeni (membri ai instituțiilor de stat, agenți economici, media etc).

Grupul de Inițiativă locală va beneficia în perioada august-octombrie de 30 de ore de formare cu privire la cetățenia activă și importanța ei în comunitate, responsabilitate socială și voluntariat.


Relații suplimentare

Responsabil activități implicare activă și voluntariat:

Cristina Tuchiluș (Asociația Voluntariat Pentru Viață): 0772277079

Experți campanii voluntariat:

Valentina Taban (Biliești): 0740199348

Ecaterina Macovei (Suraia): 0761130293

Ruxanda Anghelache (Suraia): 0787596605

Paula Tuchel (Movileni): 0760 788625

Liliana Bordeanu (Movileni): 0760 788624

Descarcă documentul oficial aici.

Distribuie: