Al doilea Seminar DIFA55 din Valladolid, martie 2023, Spania

Pe 15 martie 2023, Amprenta formativă a invitat diferiți formatori și educatori ai adulților din zona Medina del Campo la o masă rotundă informală, pentru a cunoaște Proiectul DIFA55+ Erasmus+. Fiecare educator a avut șansa de a introduce un proiect sau program complementar în domeniul educației adulților, cu o complementaritate generală cu aplicația web în fiecare zi de evaluare a abilităților digitale. Prin urmare, digitalizarea cursanților mai în vârstă a fost centrată pentru eveniment și a oferit informații despre cele mai eficiente modalități de a preda și de a învăța despre TIC pentru cei peste 55 de adepți.

Cercetătorul de la Formative Footprint, Enrico Fontana, a prezentat proiectul DIFA55+ diferiților formatori și educatori, arătând primele două rezultate ale proiectului, punând accent atât pe potențialul de utilizare, cât și pe adaptabilitatea instrumentelor și practicilor comune în diferitele clase și subiecte de educație pentru adulți. .

Participanții au fost ascultători activi și promotori ai acțiunilor ulterioare care au în vedere integrarea rezultatelor proiectului DIFA55+ în activitățile lor de zi cu zi (inclusiv cele sportive și artistice). Vorbitorul Formative Footprint a remarcat adaptabilitatea și utilitatea practicilor digitale pentru peste 55 de adulți colectați în PR1 și relevanța evaluării abilităților digitale Web App prin PR2. Întrucât participanții la eveniment au fost în principal educatori, vorbitorii FF au evidențiat Harta de competențe pentru cunoștințele, abilitățile și atitudinile digitale pe care educatorii ar trebui să le evalueze și să le îmbunătățească. În cele din urmă, aplicația web pentru evaluarea zilnică a abilităților digitale de către cursantul adult a fost prezentată și discutată profund, ridicând sugestii cu privire la aceasta. După fiecare prezentare a rezultatelor, participanții au oferit feedback cercetătorului Formative Footprint.

Distribuie: