Activități non-formale desfășurate în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani

În data de 15.09.20022 și 16.09.2022, cu ocazia organizării activităților dedicate lansării proiectului Architects of Change, cu numărul 2021-2-RO01-ESC51-VTJ-000044626, finanțat de Uniunea  Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate și gestionat în România de ANPCDEFP, 12 voluntari europeni au participat la activități non-formale desfășurate în cadrul Colegiului Național Pedagogic Spiru Haret, Focșani.

Proiectul este implementat de organizația Voluntariat pentru Viață Mărășești în parteneriat cu Colegiul Național Spiru Haret, Focșani și are ca scop să contribuie la încurajarea participării copiilor şi tinerilor în viaţa comunităţii şi să susțină iniţiativele care contribuie la promovarea cetăteniei active şi a dezvoltării durabile, prin abilitarea acestora să îsi atingă întregul potenţial ca cetăţeni europeni activi şi responsabili în activităţi de voluntariat comunitar, cu scopul de a răspândi valoarea voluntariatului ca instrument de cetăţenie activă, solidaritate şi responsabilitate socială. La activitate au partcipat 12 voluntari din Germania, Franța,Turcia, Algeria, Austria, Georgia și România.

Activitățile s-au desfășurat indoor și outdoor pe parcursul zilelor de 15.09.2022 și 16.09.2022. La activități au participat elevii clasei a 11-a D și a 11-A F.

Au fost desfășurate jocuri și activități non-formale de autocunoaștere (The aquarium, The Magical Jar) și de tip team-building (Up up diagonal up up diagonal, Electric limbo, The egg drop, Caprisun, Chain message etc.). Activitățile au fost derulate de doamna profesor Marina Vasilof (consilier educativ în cadrul Colegiului Național Pedagogic Spiru Haret și trainer TEAM), elevii Nicole Ezeru, Sara Benedic, Marius Atanasiu, Andrei Balosin, Valentin Pricopie (elevi în clasa a 11-a în cadrul Colegiului Național Pedagogic Spiru Haret și traineri TEAM) și doamnele profesoare Svetlana Baciu (director adjunct) și Ionela Loredana Batog (responsabil cu programe și proiecte europene în cadrul Colegiului Național Pedagogic Spiru Haret).Voluntarii europeni au vizitat școala și au promovat proiectul elevilor și cadrelor didactice.

Activitățile au fost interactive, antrenante, s-a comunicat în limbile engleză și franceză, obținându-se un feedback pozitiv din partea voluntarilor și a elevilor implicați în activități.

Coordonator programe VPV,

Drăgan Daniel

 

Distribuie: