Voluntarii și copiii au colaborat la curățenia de primăvară

În cadrul Festivalului de Voluntariat inițiat de Asociația Voluntariat Pentru Viață, elevii clasei a IV-a A ai Școlii gimnaziale Ecaterina Teodoroiu Mărășești în parteneriat cu Clubul Copiilor Mărășești, sub coordonarea prof. Mihalcea Daniela și Dragan Any Mary, au inițiat o activitate de ecologizare a parcurilor din orașul Mărășești, la care au participat peste 140 de elevi din ciclul primar.
Copiii au fost sprijiniți de voluntari din Spania, Franța și Turcia prin proiectul Architects of Change finanțat de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate, gestionat în România de ANPCDEFP. De asemenea, Profi Marasesti a venit în ajutor, oferindu-le copiilor cate o prajitura.
Această activitate a constat în curățarea și colectarea deșeurilor din parcurile orașului, având ca scop creșterea gradului de respect față de mediul înconjurător. Elevii au fost împărțiți în echipe și au lucrat sub îndrumarea cadrelor didactice și a unor specialiști în domeniu, care i-au învățat cum să identifice și să colecteze deșeurile în mod responsabil.
În timpul activității de ecologizare, elevii au învățat despre importanța protejării mediului înconjurător și despre impactul pe care îl au acțiunile noastre asupra naturii. De asemenea, au fost încurajați să gândească la soluții pentru a reduce cantitatea de deșeuri și a proteja mediul înconjurător.
Activitatea a fost un succes, iar parcurile orașului arată acum mai curate și mai frumoase datorită eforturilor elevilor. Prin această activitate, elevii au învățat că fiecare persoană poate face o diferență prin acțiuni mici și constante, iar protejarea mediului înconjurător trebuie să fie o prioritate pentru toți.
Distribuie: