Sandu voluntar ESC.

Proiectul ESC de voluntariat „Eroii Comunității”.

Participarea la proiectul de voluntariat ESC „Eroii Comunității” în Mărășești – Focșani,

România, începând cu 1 octombrie 2020 și până la 30 iunie 2021, alături de Voluntariat pentru Viața a fost o experiență îmbogățitoare și de neuitat. Alina, mentorul nostru, s-a implicat dincolo de așteptări pentru a ne oferi suport. Bunătatea ei s-a întins de la îndrumare profesională până la grijă personală, incluzând invitații la mese acasă la ea. Atitudinea ei atentă față de starea noastră emoțională a făcut cu adevărat diferența.

Bogdan, un alt pilon de sprijin, a fost mereu acolo pentru a se asigura că avem tot ce este necesar pentru activitățile noastre. Disponibilitatea lui de a ne ajuta în orice moment a arătat dedicarea sa față de proiect și față de creșterea noastră personală.

Coordonatorii, Any Mary și Daniel, au fost excepționali în rolurile lor. Ospitalitatea și grijile lor, în special în timpul provocărilor provocate de COVID-19, au creat un mediu cald și primitor. S-au asigurat că nu ne lipsea nimic și ne-am simțit ca acasă, ceea ce a fost extrem de reconfortant.

Bucătăria locală, în special mâncărurile tradiționale pregătite de Bobo și Cristina, împreună cu COZONAC-ul, au adus o aromă de acasă în experiența noastră. Aceste momente de luat masa împreună ne-au hrănit și au îmbogățit înțelegerea noastră culturală.

Daniel a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării mele personale. Abordarea sa strategică față de siguranță și îndrumarea sa educațională au fost instrumentale. Învățând de la el cum să echilibrăm activitățile academice cu alte responsabilități, m-a inspirat să-mi continui educația.

Interacțiunea cu ceilalți voluntari mi-a lărgit perspectiva asupra diferitelor culturi și stiluri de viață. Această diversitate a stimulat un mediu bogat de învățare și a îmbunătățit adaptabilitatea și înțelegerea mea față de ceilalți.

Sunt profund recunoscător asociației Voluntariat Pentru Viața pentru această oportunitate inestimabilă. Experiențele dobândite, lecțiile învățate și prieteniile întemeiate în cadrul acestui proiect au avut un impact durabil asupra mea. Aștept cu nerăbdare să revin și să mă reconectez cu această comunitate remarcabilă, fără a mai menționa bucuria de a savura mai mult COZONAC de la Bobo.

Distribuie: