Povești Dospite în Fursecuri de Crăciun

Generații Împreună: ”Povești Dospite în Fursecuri de Crăciun”
Chiar dacă ziua de 12 decembrie nu a fost călduroasă, cum de altfel și trebuie să fie o zi de iarnă, ea s-a dovedit a fi plină de emoție și cu o lumină aparte.
În cadrul activităților intergeneraționale prevăzute în Programul de Interes Național, Asociația „Voluntariat Pentru Viață” a organizat la sediul Centrului Social Multifuncțional un eveniment ”dulce-gospodăresc”, aducând împreună două generații în cadrul activității „Atelierului Micilor Bucătari”.
Șapte bunicuțe pline de experiență și dragoste – Maria, Lucia, Gligorina, Sinica, Laurența, Marcela și Mărioara – au fost sufletele ghid copiii din Clubul Copiilor Mărășești. Împreună, au pregătit fursecuri de Crăciun cu un scop nobil: de a le oferi ca dar urătorilor din comunitate, în cadrul festivităților ce urmează a fi desfășurate cu ocazia sărbătorilor de iarnă la sediul Asociației.
Această inițiativă intergenerațională a adus în prim-plan conexiuni neașteptate între cei tineri și cei în vârstă. În bucătăria ”Atelierului Micilor Bucătari”, s-a simțit o energie pozitivă prin combinația armonioasă de entuziasm juvenil și înțelepciune experimentată. Căldura cuptorului nu a putut depăși căldura sufletească a celor implicați în această activitate.
Bunicuțele, cu zâmbetul pe buze și inimile pline bucuria de a duce tradițiile mai departe, au împărtășit secretele gătitului cu copilașii prezenți la activitate. Fiecare dintre ele avea o tehnică specifică, o rețetă de familie adânc înrădăcinată în tradiția lor. Maria, cu zâmbetul ei cald, le-a arătat copiilor cum să amestece aluatul cu grijă, pentru a-i da consistența perfectă. Lucia, cu o atenție meticuloasă, i-a învățat pe cei mici cum să decoreze prăjiturile cu ornamente specifice sărbătorii de Crăciun.
Pe măsură ce mâinile mici și mature lucrau împreună, s-a creat un cadru magic al învățării reciproce. Copiii au absorbit cu nerăbdare fiecare cuvânt și fiecare mișcare a bunicuțelor, iar bunicuțele, la rândul lor, au fost încântate să vadă entuziasmul și curiozitatea copiilor.
În timp ce aroma fursecurilor împletea încăperea, lecțiile de solidaritate și generozitate au fost la fel de dulci precum desertul pregătit. Împreună, au ambalat prăjiturile frumos pentru a fi dăruite urătorilor din comunitate, nu înainte însă de a le gusta, pentru că, nu-i așa, munca trebuie răsplătită. Mai ales că acum ne bucuram de o răsplată dulce, frumos ornată.
Gestul simplu al dăruirii a adus o bucurie imensă atât copiilor, cât și bunicuțelor, înțelegând că actele mărunte de generozitate pot lumina inimile și pot aduce zâmbete pe fețele celor din jur.
Evenimentul s-a încheiat cu îmbrățișări calde și cu promisiunea că această legătură specială, creată prin pasiunea pentru gătit și dorința de a dărui, va continua să crească și să se dezvolte în viitor.
Activitatea ”Atelierul Micilor Bucătari” face parte din cadrul proiectului ”Generații în armonie”, finanțat prin #FondulPentruVârstnici de Fundația Regală Margareta a României https://www.frmr.ro/
Distribuie: