O zi minunată la Adjud

Într-o zi însorită de primăvară, în incinta școlii din Adjud, voluntarii străini, însoțiți de entuziasm și energie s-au alăturat copiilor pentru a organiza o activitate specială. Greta din Germania, Miranda din Georgia și Paula din Germania și-au adus contribuția pentru a crea o experiență de învățare diferită pentru cei mici.

Activitatea a început cu o discuție animată despre importanța unei alimentații sănătoase și echilibrate. Voluntarii au împărtășit informații despre diferite grupuri alimentare și beneficiile acestora pentru sănătate. Copiii au fost încurajați să participe activ, să împărtășească cunoștințele lor și să pună întrebări în limba engleză, pentru a-și îmbunătăți abilitățile lingvistice.

După discuție, a urmat partea de desen creativ. Fiecare copil a ieșit la tablă si a realizat desen la alegere, pe care l-au și denumit în limba engleză. Greta, Miranda și Paula au circulat printre elevi, oferind îndrumare și încurajare.

Această activitate nu numai că a adus o pauză binevenită în rutina școlară, dar a și încurajat schimbul cultural și interacțiunea interculturală între copii și voluntari. Prin implicarea lor pasionată și dedicată, Greta, Miranda și Paula au demonstrat puterea educației non-formale și a voluntariatului în creșterea și dezvoltarea copiilor din comunitatea locală.

În timp ce copiii se distrau și învățau, voluntarii au fost impresionați de creativitatea și entuziasmul lor. Atmosfera din sala de clasă era plină de veselie și bucurie, iar legătura dintre voluntari și copii a devenit tot mai puternică pe parcursul activității.

La finalul zilei, copiii au fost încântați de tot ce au învățat și au exprimat recunoștința lor față de voluntarii străini pentru experiența oferită. Greta, Miranda și Paula au plecat mulțumite, știind că au adus un zâmbet pe chipurile celor mici și că au contribuit la îmbogățirea culturală și educațională a comunității din școala Adjud.

Distribuie: