Maria Garcia voluntar EVS

Ce au în comun cuvintele precum agricultură, mediu, dans, cultură sau dezavantaje? La prima vedere, pare că nimic, dar ieri, pe 13 ianuarie, aceste cuvinte s-au adunat pentru a consolida întâlnirea dintre organizațiile neguvernamentale din Vrancea, România.

Acest eveniment, desfășurat în Focșani, a unit ONG-urile din diferite locuri precum Mărășești sau Panciu, cu scopuri și ținte diferite, pentru a-și uni forțele și a deveni mai puternice.

Întâlnirea avea câteva obiective, astfel încât reprezentanții ONG-urilor doreau să creeze o rețea întreagă, mai mare și mai extinsă, pentru a rămâne în legătură între ei și pentru a da voce tuturor tipurilor de nevoi sociale și pentru a deveni mai puternici împreună.

Au început prin a se prezenta într-un cerc. Fiecare vorbea despre rolul său în proiectul la care participa. Asociația „Voluntariat Pentru Viață” nu a ratat acest eveniment și și-a definit obiectivele încă de la înființare în 2012. Astfel, au decis să recruteze voluntari din diferite părți ale Europei, precum Franța, Polonia sau Spania, pentru a sublinia angajamentul lor față de Uniunea Europeană prin programul Erasmus Plus.

Mai târziu, au decis să se concentreze pe idei noi oferite de fiecare membru pentru a obține o bună vizibilitate în regiunea Vrancea. Amuzante și originale, așa ar putea fi definite unele dintre propunerile noi, cum ar fi plantarea de arbori, donarea de sânge sau crearea unei camere de joacă în spitale, în special în ceea ce privește îngrijirea pediatrică.

Aceste propuneri au fost cele mai votate, astfel că vor avea loc în viitorul apropiat. Au discutat despre resursele finanțate și sursele de finanțare pentru a controla modul în care vor lucra și ce este necesar pentru a le pune în practică.

Pentru moment, au reușit să stabilească punctele cheie ale unui proiect comun pentru un viitor care aparține deja prezentului.

 
Distribuie: