Generații în armonie

Generații în armonie”- Asociația ‘Voluntariat Pentru Viață’ aduce împreună generațiile”
Asociația „Voluntariat Pentru Viață” a demarat cu succes desfășurarea activităților, evenimentelor și activităților sociale adaptate nevoilor și preferințelor persoanelor în vârstă și de interacțiune socială , promovate prin organizarea primei întâlniri pe acest an la Sediul Centrului Social Multifuncțional. Evenimentul a avut loc pe data de 11 ianuarie 2024 și a reprezentat o oportunitate deosebită pentru seniorii și voluntarii Corpului European de Solidaritate ai asociației, de socializare și împărtășire.
Oaspeții au fost întâmpinați cu bucurie de echipa Centrului Social Multifuncțional.
Chiar dacă a fost prima revedere după sărbătorile de iarnă, discuțiile au demarat ușor, așa cum se întâmplă între prieteni, care se bucură de căldura revederii în preajma unor cafele sau ceaiuri servite la locul evenimentului.
Printre subiectele cheie abordate în cadrul întâlnirii s-au numărat discuții despre modul de viață sănătos și modalități practice de menținere a unei stări bune de sănătate.
Seniorii au beneficiat de informații valoroase despre nutriție echilibrată și au împărtășit sfaturi personale despre cum pot integra obiceiuri sănătoase în viața de zi cu zi.
Într-o eră în care tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important, seniorii au mai beneficiat de o sesiune informativă despre educația digitală unde i-au avut ca facilitatori ai activității pe tinerii voluntari. De la utilizarea tabletelor la navigarea pe internet, această componentă a întâlnirii a avut scopul de a îmbunătăți abilitățile digitale ale participanților și de a-i ajuta să se adapteze la schimbările tehnologice. Mai mult, folosind tabletele din dotarea Centrului, au participat la un concurs de cunoștințe generale pentru divertisment, dar au și „butonat” tabletele pentru a învăța navigarea pe internet.
Cum nu se poate învăța totul într-o zi, această activitate va căpăta un caracter de permanență pentru cei doritori.
Beneficiind de un cadru intim, seniorii au avut ocazia să participe la o sesiune informală intitulată „La taifas cu psihologul. Valorile morale”, susținută de doamna Arghire Adriana, psiholog. Această dezbatere a oferit un spațiu sigur pentru discutarea unor subiecte profunde, iar psihologul prezent a facilitat discuții despre importanța valorilor morale și modul în care acestea pot contribui la un trai împlinit și sănătos.
În final, prima întâlnire organizată de Asociația „Voluntariat Pentru Viață” a fost un succes, consolidând legăturile intergeneraționale și oferind resurse valoroase seniorilor implicați în Programul de Interes Național „Serviciul de asistență socială comunitară”. Aceste evenimente sunt cruciale pentru crearea unei comunități mai puternice și sprijinirea celor în nevoie.
Reamintim că Centrul Social Multifuncțional este deschis zilnic, de Luni până Vineri între orele 9.30-17,30, accesul beneficiarilor fiind gratis, aceștia putându-se bucura și de facilitățile oferite de aparatele unei săli de kinetoterapie, dotate cu aparate de menținere a mobilității.
Distribuie: