Generații în Armonie-o atmosferă plină bună dispoziție

„Generații în Armonie”
În după-amiaza zilei de 15 februarie 2024, o atmosferă plină bună dispoziție a cuprins sala de activități a Asociației Voluntariat Pentru Viață, care a găzduit o întâlnire specială între seniorii- beneficiari ai Programului de Interes Național, voluntarii Corpului European de Solidaritate ai asociației și elevii Clubului Copiilor din Mărășești.
👵👧Evenimentul a fost un prilej de bucurie și de schimb cultural între membrii comunității și voluntarii europeni, care au reprezentat o varietate de țări precum: Spania, Germania, Italia, Algeria, Tunisia și Norvegia.
În plus, au fost prezenți și reprezentanți ai Asociației „Bunul Samaritean” din Nicorești, amplificând astfel dimensiunea interculturală a evenimentului.
Un element esențial al succesului și al organizării fără cusur a fost implicarea directă și entuziastă a Aureliei Stoian, reprezentantul ONG-ului „Bunul Samaritean!” precum și sprijinul oferit în realizarea activității de Fundația Regală Margareta a României prin programul Fondul Pentru Vârstnici.
Tema întâlnirii a fost legată de tradițiile de primăvară ale țărilor de origine ale participanților, precum și de tradiția Mărțișorului din România.
Această temă a oferit un cadru propice pentru schimbul de experiențe și cunoștințe între participanți, consolidând legăturile între culturi diverse și comunități.
Un moment central al întâlnirii a fost dedicat confecționării mărțișoarelor, sub îndrumarea Aureliei și cu ajutorul seniorilor și a tinerilor prezenți. Procedeul ales a fost cel al lânei împâslite, o tehnică tradițională care a stârnit interesul și aprecierea tuturor participanților.
Activitatea a fost mult mai mult decât o simplă sesiune de lucru manual. A fost un prilej de socializare între generații și culturi diferite. Seniorii au putut împărtăși nu doar abilitățile lor practice, ci și poveștile și tradițiile legate de mărțișor, iar tinerii din diferite țări au avut ocazia să învețe și să aprecieze aceste aspecte ale culturii românești.
Ene Eugen, unul dintre beneficiari, și-a adus contribuția la întâlnire, oferindu-și ajutorul la ascuțirea cuțitelor folosite în procesul de confecționare, moment care s-a încheiat fără incidente, sub semnul unui zâmbet generalizat, chiar dacă, s-a lucrat cu cuțitele pe masă.🌟
După activitatea creativă, a urmat momentul distracției, în care seniorii prezenți au oferit lecții de dans popular tinerilor.
👵👧Atmosfera festivă și prietenoasă a întâlnirii a fost întregită de aceste momente de bucurie și de împărtășire a tradițiilor culturale.
În final, întâlnirea din după-amiaza zilei de 15 februarie 2024 a constituit nu doar un prilej de socializare și divertisment, ci și o oportunitate de consolidare relațiilor dintre membrii comunității și de promovare a valorilor interculturale și a solidarității între generații.
Asociația Voluntariat Pentru Viață Mărășești și beneficiarii PIN au demonstrat încă o dată că prin implicare și colaborare, se pot construi legături puternice și înțelegere reciprocă între oameni din diverse generații și culturi.
Distribuie: