FACILITATOR DIGITAL PENTRU ADULȚI 55+

DIFA este un parteneriat de cooperare Erasmus+ care vizează dezvoltarea, testarea și implementarea unui ecosistem educațional digital inovator care să permită educatorilor să creeze și să partajeze activități de învățare atractive pentru elevii adulți.

 

  Mulțumită expertizei „Saricam HALK Eğitimi Merkezi” din Turcia, „Formative Footprint” din Spania și „Voluntariat Pentru Viață” din Mărășești, conduse de Asociația „Team4Excellence” din Constanța, în România, educatorii și personalul implicat în personalul din domeniul educației adulților își vor dezvolta competențele digitale și vor folosi metode de predare adecvate pentru a sprijini cursanții adulți pe drumul lor spre transformarea digitală.

Ce este nou în proiect?

 

  Ecosistemul nostru digital DIFA Education Ecosystem este conceput pentru a spori transformarea digitală în organizațiile de educație a adulților prin furnizarea de cursuri electronice ușor de utilizat și personalizabile pentru a le permite adulților de peste 55 de ani să fie utilizatori activi ai tehnologiei.

  Ce include ecosistemul educațional DIFA?
  • Îngrijirea unui mediu de învățare digitală pentru adulți 55+ Textbook: Acest program se adresează cursanților adulți de toate nivelurile de calificare, oferind cinci cursuri inovatoare concepute pentru formare autoadministrată sau condusă de educator. Accesibilitatea este o prioritate, iar programul oferă instrumente, metodologii, materiale și recomandări pentru utilizare și transferabilitate în diverse contexte educaționale.
  • Ghidul facilitatorului de curs electronic: Cu acest ghid cuprinzător, un facilitator digital se simte împuternicit și capabil să predea și să gestioneze cu succes cursuri online folosind ecosistemul educațional digital.
  • Tutoriale video pentru profesori despre cum să utilizeze platforma Moodle.
  • Setul de instrumente al facilitatorului. Un manual pentru facilitatorii digitali ai adulților de peste 55 de ani: Setul de instrumente pentru crearea de instrumente de învățare activă este o colecție de instrumente care îi ajută pe facilitatorii digitali ai adulților de peste 55 de ani să acopere diferențele de competențe.
  • Noi Programul de formare profesională Ghidarea adulților 55+ în domeniul digitaleste disponibil acum în Engleză, Română, Turcă și Spanish! Acest program de formare pentru îmbunătățirea competențelor digitale este conceput pentru toate persoanele care doresc să învețe pe cont propriu pace, precum și pentru formatorii sau educatorii de adulți care doresc să desfășoare activități de curs online/face-to-face/sincron sau asincron.

Cooperare transnațională pentru Facilitator digital pentru adulți

 

Pe 27 mai, partenerii de proiect s-au întâlnit din nou la cea de-a treia întâlnire transnațională a proiectului, găzduită de Formative Footprint în Valladolid, Spania. Au fost discutate evenimentele de multiplicare și activitățile pilot pentru cursanții adulți de peste 55 de ani, precum și feedback-ul primit de la participanți. Alte aspecte prezentate au fost managementul calității și managementul riscurilor. La final, partenerii au discutat despre strategia de diseminare a proiectului și rapoartele financiare trimestriale, precum și despre stabilirea următoarelor termene limită și detalii privind implementarea.

Pe 11 octombrie, Asociația Voluntariat Pentru Viață a organizat cea de-a patra întâlnire transnațională la Mărășești, România. Scopul acestei reuniuni a fost acela de a efectua o evaluare generală a parteneriatului și a rezultatelor acestuia. Coordonatorul proiectului TEAM4Excellence a prezentat cel de-al treilea și ultimul rezultat al metodologiei proiectului, care este un ghid pentru educatoriîn două părți: materiale educaționale și tutoriale video menite să îmbunătățească competențele digitale ale adulților de peste 55 de ani. Programul de formare DIFA a fost finalizat în versiunea sa inițială, iar grupurile țintă ale proiectului vor testa și valida rezultatul, oferind feedback pentru îmbunătățirile finale ale rezultatului proiectului.

Evenimente de diseminare

 

Pe parcursul acestor luni, partenerii de proiect au organizat evenimente de multiplicare și activități de formare cu elevii adulți și cu personalul din educație pentru a disemina rezultatele proiectului DIFA55.

Centrul de educație publică Saricam a diseminat Proiect DIFA55 la 6 iunie 2023, în cadrul „Săptămânii învățării pe tot parcursul vieții”, evenimentul a avut ca scop dezvoltarea, promovarea și diseminarea metodelor și instrumentelor de învățare pentru adulți.

Pe 10 octombrie, TEAM4Excellence a organizat un eveniment DIFA Multiplicator cu scopul de a disemina principiile DIFA Ecosistemul educației digitale și pilotează ‘Abilități digitale zilnice pentru adulți” Web App

Pe 13 iunie 2023, Urmă formativă a organizat la Valladolid, Spania, cel de-al doilea eveniment DIFA55 Multiplier Event, în cadrul căruia au pilotat „Digital Facilitator Toolkit”, metodologia, cele mai bune practici, Harta competențelor și ‘Abilități digitale zilnice pentru adulți”

Evenimentul Multiplicator DIFA55 organizat de Voluntariat Pentru Viata a avut loc pe 12 octombrie, la Mărășești, România. Personalul din domeniul educației adulților și-a îmbunătățit gradul de conștientizare și înțelegere a Toolkit, Carte de competențe și Ecosistemul educației digitale.

The Consorțiul DIFA55 a fost implicat în:

  • 15+ ateliere, seminarii și conferințe cu peste 200+ cursanți adulți
  • 100+ educatori de adulți specializați în utilizarea instrumentelor digitale pentru educația adulților
  • 20+ centre educaționale pentru adulți care utilizează noi instrumente digitale, aplicații web și platforma Moodle pentru furnizarea de cursuri

 

Urmăriți-ne pe Facebook:https://www.facebook.com/TrainingClubT4E/

Vizitați pagina proiectului: https://trainingclub.eu/difa/

 

Distribuie: