Dignity in Community

Voluntarii din Serviciul European de Voluntariat sprijin pentru persoanele varstnice din Caminul ”O Noua Sansa” Marasesti.

Voluntarii din cadrul proiectului ”Dignity in Community” finantat in cadrul programului Erasmus +, in cadrul actiunii-Serviciul European de Voluntariat, se implica zilnic in activitati de socializare si terapie ocupationala pentru a aduce o mangaiere, o vorba buna batranilor din cadrul Caminului “O Noua Sansa”Marasesti.
Proiectul ”Dignity in Community” a luat nastere din dorinta de a crește interesul comunității locale a orașului Mărășești față de persoanele vârstnice din cadrul Căminului ”O Noua Șansă”.
Aceasta este implementat de catre Asociatia ”Voluntariat pentru Viață” si se desfasoara in perioada 01.09.2015-01.07.2016 . In proiect isi desfasoara activitatea 4 voluntari cu varste cuprinse intre 24 si 27 de ani care au venit din Italia,Fabio,Vanessa,Maria Antonietta si Davide. Voluntarii desfasoara activitati recreative,de socializare diminuand efectele negative de depresie generate de singuratate si inactivitate.Cei patru voluntari au reusit sa organizeze workshopuri de pictura si activitati hand made, sa infiinteeze un club de sah si unul de activitati de socializare unde alaturi de bunici vin si copii din orasul Marasesti insotiti de parintii lor . La scurt timp dupa initierea acestor activitati comune, proiectul a “explodat” si au inceput sa vina tot mai multi doritori. Sunt voluntari locali care se implica prin timpul acordat alaturi de cei 4 voluntari italieni pentru organizarea si desfasurarea activitatilor, care prin ceea ce fac readuc zambetul pe chipul buncilor si al copiilor, acest lucru facandu-i sa se intoarca de atunci in fiecare saptamana.

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare pentru modul în care poate fi utilizată informația conținută aici.

 

Accesează documentul atașat.

Distribuie: