Carmen

Salutare, numele meu este Carmen şi sunt parte din proiectul  SEV  ”Architect of Change”. Până în clipa aceasta, am avut o experienţă extrem de călduroasă şi interesantă în România. Şi pentru că obiceiurile şi tradiţiile româneşti nu sunt foarte cunoscute în Europa, am fost foarte plăcut surprinsă să descopăr modul în care au fost păstrate cântecele şi datinile strămoşeşti, unele mai vechi chiar şi decât Creştinismul, dar pierdute, din păcate, pe bătrânul continent.

La început m-am temut că nu voi putea interacţiona aşa cum trebuie cu copiii, de vreme ce nu ştiu limba română, dar ei sunt foarte dornici să ne cunoască, să petreacă timp cu noi, să se lase implicaţi în toate activităţile noastre, aşa că acum nu mai am această teamă.

Ce m-a atras la acest proiect? Faptul că am avut posibilitatea nu numai să descopăr o cultură ce mă intriga de ceva vreme, ci, dat fiind faptul că am un master în “Politici sociale,” să şi învăţ despre Organizaţiile Nonguvernamentale şi despre activităţile nonformale pe care le poţi desfăşura împreună cu elevii.

Distribuie: