Atelier de facilitare digitală la Centrul Multifuncțional din Mărășești, 21 aprilie 2023

Asociația Voluntariat Pentru Viața organizează în data de 21 aprilie 2023, ora 11, un atelier de facilitare digitală la Centrul Multifuncțional din Mărășești, strada Ecaterina Teodoroiu nr.8. Atelierul  este destinat pregătirii adulților cu privire la modul de utilizare a aplicației noastre inovatoare, concepută pentru a asista persoanele peste 55 de ani în utilizarea tehnologiilor digitale. Atelierul are ca scop pregătirea voluntarilor pentru a lucra cu persoanele persoanele peste 55 de ani din comunitatea noastră, care ar putea avea dificultăți în a ține pasul cu ritmul rapid al progreselor tehnologice.

Atelierul va acoperi toate competențele necesare pentru a deveni un facilitator digital, inclusiv modul de utilizare a aplicației noastre, care a fost special concepută pentru a răspunde nevoilor persoanelor în vârstă. Participanții vor învăța, de asemenea, cum să rezolve problemele tehnologice comune, să ofere asistență individuală persoanelor în vârstă și să ofere îndrumări despre cum să rămână în siguranță online.

Evenimentul face parte din proiectul DIFA +55, proiect cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Acest proiect a fost realizat intr-un parteneriat multidisciplinar, complementar, format din Asociația Team4Excelence din Constanța care este liderul proiectului împreună cu partenerii Asociația Voluntariat Pentru Viață din Mărășești, un centru de instruire public pentru  adulți din Turcia, Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi și Asociația Formative Footprint din Valladolid, Spania. Proiectul DIFA +55 își propune să dezvolte, să testeze și să implementeze un ecosistem inovator de educație digitală pentru a le permite facilitatorilor să creeze și să partajeze activități de învățare atractive pentru adulți. Pentru a face acest lucru, educatorii și alt personal din educația adulților vor dezvolta competențe digitale și vor folosi metode și instrumente de predare adecvate, adaptate educației digitale.

Credem că este important să reducem decalajul digital care există între generațiile tinere și cele mai în vârstă și că, prin echiparea voluntarilor noștri cu abilitățile necesare pentru a asista persoanele peste 55 de ani, putem contribui la apropierea acestora de familie, prieteni și comunitate în general.  În calitate de instituție care recunoaște și cercetează  că societatea noastră îmbătrânește rapid și dorim să ne asigurăm că populația cu vârsta de peste 55 de ani poate continua să fie o parte activă și implicată a comunității noastre. Prin oferirea de cursuri de formare adulților care sunt pasionați de sprijinirea persoanelor în vârstă, credem că putem face o diferență reală în viețile multor persoane în vârstă care se pot simți izolate și deconectate.

Workshop-ul pe care îl organizăm se adresează instituțiilor publice și private interesate  de educația adulților  și va fi condus de formatori cu experiență care au lucrat intensiv în domeniul facilitării digitale. Îi încurajăm pe toți cei care au o pasiune pentru a-i ajuta pe ceilalți și doresc să facă o diferență în comunitatea lor să participe la acest atelier. Pentru detalii sunați la telefonul 0774634195. Vă așteptam cu drag!

Distribuie: